DA SE NAJEŽI SVAKI SRBIN: Sale Đorđević je uradio nešto zbog čega je upravo postao MNOGO VEĆI U OČIMA SVIH NAS
Aleksandar Đorđević, Foto: Printscreen/Facebook/Србство

sjajan gest selektora

DA SE NAJEŽI SVAKI SRBIN: Sale Đorđević je uradio nešto zbog čega je upravo postao MNOGO VEĆI U OČIMA SVIH NAS

Košarkaši Srbije i junaci sa Košara zajedno polazali šta znači ljubav prema otadžbini

Objavljeno: 18:07h

Selektor Aleksandar Đorđević je odlučio da slobodno veče na pripremama, umesto u kafićima njegovi igrači provedu na drugačiji način.

Naime, selektor je u kongresnoj sali hotela okupio ratne veterane, starešine, roditelje palih boraca, pripadnike bezbedonosnih snaga i studenata sa Prištinskog univerziteta i zajedno sa njima organizovao svečanu Akademiju u čast heroja sa Košara i Paštrika.

Kompletna reprezentacija je prisustvovala druženju sa junacima sa Košara od kojih su između ostalog mogli najbolje da čuju šta to znači ljubav prema otadžbini i kako se to bori za nju. Način na koji su reagovali momci koji će se sigurno boriti za jedno od najvećih svetskih odličja na košarkaškoj smotri pokazuje da je svaki od njih 15 dostojan grba i dresa koji nosi.

Košarkaška reprezentacija Srbije
Košarkaška reprezentacija Srbijefoto: Starsport©

Laži i glume u emocijama nema, a emotivna svedočenja naših boraca koji su pre 20 godina krvlju crtali granicu su bila pravi pokazatelj toga.

Iskrenost slektora i momaka koji su nas toliko puta obradovali je pečatirana na kraju večeri, kada je Predrag Danilović uručio dres Srbije pukovniku Šljivanačninu u ime cele reprezentacije.

Nakon, druženja pukovnik Dimčevski, inače komandujući u rejonu Košare je sa velikom emocijom i ponosom rekao:

- Izuzetno su se zainteresovali za sve. Postavili su toliko pitanja. Sigurno je da je velika stvar za sve porodice koje su dale sve najbolje što su imale tokom ove bitke, svoje sinove i muževe, kada se za njihovu priču zainteresuju naše sportske zvezde. Bilo je veoma emotivno. Oni su pobednici i borci i sigurno smo ih dodatno motivisali da se sa još više želje suprotstave svim rivalima. Veoma mi je drago što se sve više mladih ljudi interesuje za ono što se dešavalo na Košarama i Paštriku i da mladi koji te 1999. nisu ni bili rođeni sada znaju šta je istina.

Ovo je nekima, na prvi pogled ne toliko krucijalna stvar ali je u stvari toliko bitan korak koji nam daje nadu i veru da pravi heroji nikada nisu i nikada neće izumreti. Srpski heroji u miru, bili su najbolja podrška herojima u ratu kao i obrnuto. Ovi momci su pokazali kakvi treba da budu svi oni koji na srcu nose ovaj sveti grb.

BONUS VIDEO:

(Espreso.co.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.