SALE, IMAMO ZA TEBE TOP VESTI: Srbin iz NBA najavio da će 100% igrati za Srbiju u kvalifikacijama!
Foto: Dado Đilas

Ekstra pojačanje

SALE, IMAMO ZA TEBE TOP VESTI: Srbin iz NBA najavio da će 100% igrati za Srbiju u kvalifikacijama!

Naš košarkaš je poručio da veruje da će biti spreman da se odazove pozivu selektora za mečeve u junu protiv Nemačke i Gruzije

Objavljeno:

Uželeo se Nemanja Bjelica igranja za reprezentaciju Srbije posle propuštenih Olimpijskih igara u Riju i Eurobasketa u Turskoj.

Zato i nema nameru da propusti predstojeće kvalifikacione mečeve za Mundobasket 2019. godine, protiv Nemačke i Gruzije koji su na programu u junu.

- Uživam kada igram za reprezentaciju, to mi je veoma važno. Voleo bih da pomognem timu da dođe do što više pobeda ovog leta i ode u drugu rundu kvalifikacija u najboljem ritmu. Imamo utakmicu u Gruziji protiv tima kojeg je teško pobediti na domaćem terenu, kao i meč protiv Nemaca. Ovo je praktično finale za nas kako bismo došli do prvog mesta pred drugu fazu - poručio je Bjelica u intervjuu za sajt FIBA.

Nemanja Bjelica će igrati za Srbiju u kvalifikacijama
Nemanja Bjelica će igrati za Srbiju u kvalifikacijamafoto: Dado Đilas

Posebno jedva čeka duel sa Nemcima koji se igra u Beogradu, jer dugo nije nastupao u svom rodnom gradu.

- Očekujem pobedu i veliku, bučnu podršku navijača koji će nas gurati napred celu utakmicu. Svi znamo kako Srbi vole reprezentaciju i košarku, tako da je svaka utakmica na domaćem terenu jedinstveno iskustvo. Volim da igram kod kuće i ne mogu da dočekam da ponovo istrčim pred hiljade navijača. Jedinstvo oko reprezentacije nam pruža dodatnu energiju – rekao je Bjelica koji je bio heroj duela sa Nemcima na Evropskom prvenstvu 2015. u Berlinu.

Nemanja Bjelica nije igrao za Srbiju od Eurobasketa 2015. godine
Nemanja Bjelica nije igrao za Srbiju od Eurobasketa 2015. godinefoto: Dado Đilas

"Beli" najavljuje da ne sme biti uopšte nikakve ni sumnje da se Srbija neće plasirati na šampionat planete u Kini.

- Sjajno je što smo osvojili nekoliko medalja prethodnih godina i pokazali svetu da je Srbija ponovo u vrhu. Ali, imamo još mnogo prostora za napredak i uvek hoćemo više. Moramo da se kvalifikujemo na Svetsko prvenstvo u Kini, a tamo bi nam bio cilj da nastavimo da pobeđujemo. Imamo talenat i ambiciju. Želimo da se borimo za medalje i titule. Pred nama su uzbudljive godine i jedva ih čekam.

BONUS VIDEO: Baka Luke Dončića nakon Realovog osvajanja Evrolige

(Espreso.co.rs / Basketballsphere.com)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.