PEŠIĆ O OTKAZIMA U REPREZENTACIJI: Ja to ne mogu da prihvatim! Opravdanje je samo povreda i ništa drugo!
Foto: Fonet

TO JE NJEGOV STAV

PEŠIĆ O OTKAZIMA U REPREZENTACIJI: Ja to ne mogu da prihvatim! Opravdanje je samo povreda i ništa drugo!

Legendarni stručnjak i čovek koji je našu reprezentaciju popeo na krov Evrope i sveta, dao je svoje mišljenje o čestim otkazima naših reprezentativaca.

Objavljeno:

Svetislav Pešić koji je sa reprezentacijom tadašnje Jugoslavije 2001. osvojio Evropsko, a godinu dana kasnije i Svetsko prvenstvo, oglasio se povodom naše "stare boljke" - otkaza igrača pred velika takmičenja.

On veoma dobro zna šta znači kada igrač ne može da se odazove selektoru, nekada su to bile teške povrede, a u novije vreme glavni razlog je kako mora da se spremi za predstojeću sezonu.

BRUKA I SRAMOTA! NEZAPAMĆENI SKANDAL U SRPSKOJ KOŠARCI: 25 igrača odbilo da igra na Univerzijadi, među njima svi iz Zvezde i Partizana!

foto: Dado Đilas

Podsetimo se, prošle godine pred pripreme za Olimpijske igre u Riu, aktuelnom selektoru Aleksandru Đorđeviću je Boban Marjanović otkazao svoje učešće na kvalifikacionom turniru zbog ugovora u NBA ligi, dok je sada Nikola Jokić saopštio da se na njega ne računa za EP u Turskoj zbog priprema za narednu sezonu.

Delije će psovati od ranog jutra! Njihove strepnje su se obistinile, iako će Zvezda zaraditi dobre pare!

foto: Dado Đilas

- To ne mogu da prihvatim, jer igrači završavaju sezonu krajem maja, a tek krajem jula im počinju pripreme za Evropsko prvenstvo. Mogu mirno da igraju letnju ligu i da se vrate u svoju zemlju da dovedu ličnog trenera i spremaju se za sezonu. Istovremeno će, igrajući za svoju zemlju zadržati fokus na košarci. Više koristi od nastupa za reprezentaciju ima mlađi igrač nego država. Vremena se menjaju, ali držim da se otkazivanje može prihvatiti samo u slučaj povrede, sve ostalo je trla baba lan. - kaže naš priznati trener.

(Espreso.co.rs/Basketbal.hr)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.