OGLASIO SE JOVAN, SRBIN VLASNIK RESTORANA koji je pominjao hrvatski fudbaler DOMAGOJ VIDA: Pustite momke da DOBIJU SVE UTAKMICE!
Foto: Facebook/Belgrad

odgovorio

OGLASIO SE JOVAN, SRBIN VLASNIK RESTORANA koji je pominjao hrvatski fudbaler DOMAGOJ VIDA: Pustite momke da DOBIJU SVE UTAKMICE!

Jovan je u razgovoru za hrvatske medije otvorio dušu

Objavljeno:

Hrvatski Jutarnji list uspeo je da dođe do Jovana, Srbina vlasnika restorana kojeg je kao "Jovana brata" pozdravio hrvatski reprezentativac u fudbalu Domagoj Vida, u sada već čuvenom video snimku na kojem viče "slava Ukrajini" i viče "goreće Beograd", misleći na omiljeni restoran u Kijevu, u kojem je igrao fudbal 6 godina.

Sa Vidom na snimku je i Ivica Olić koji se Vidi pridružio u pozdravu “kafani Beograd” i “bratu Jovanu”, inače direktoru srpskog restorana u Kijevu.

"Ni sam Vida, a najmanje Jovan iz čitave priče, nisu ni slutili kakvu će buru u medijima, što ruskim, što ukrajinskim izazvati ova prijateljska poruka", piše Jutarnji list.

- Ma nemojte ništa da pišete. Vida je dao dva super gola, a sad je toliki pritisak na njega. Od prijateljskog pozdrava koji je uputio kao podršku svom fan klubu u Ukrajini, nastala je katastrofa. Ne mogu da živim od poziva čitave ruske i ukrajinske štampe. Veliki je to pritisak za sve. Pustite momke da dobiju još te dve utakmice do kraja, pa kad sve bude gotovo, onda možemo da pričamo o svemu. Nadam se samo da hrvatska reprezentacija ne vidi ni ruske novine ni televiziju i da će moći da igra na miru - vidno "nasekiran" ispričao je u dahu Vidin prijatelj Jovan, dodajući kako ne želi ni da se piše da poznaje Vidu kako bi sklonio pritisak sa fudbalera.

- Mi Vidu uvek bodrimo, u svakoj vašoj utakmici, s kim god da se igra, a sad se na njega obrušila cela Rusija. Nema to veze s ničim nacionalističkim, to je bio prijateljski pozdrav, a sad ga proglašavaju provokacijom. S druge strane, u Ukrajini mediji Vidu hoće i za predsednika, ali ni to nema veze s ičim. Mreže su se užarile, a sve zato što je netko snimak izvadio iz konteksta - naglašava Jovan.

Pre nego što se završi Svjetsko prvenstvo ne želi, kaže, čak ni da priča o Vidinim danima, verovatnije noćima koje je provodio u omiljenoj mu "kafani" dok je igrao za kijevski Dinamo, a koju je sa Olićem i opevao u snimku.

- Ajmo, kafano, plaćam kad dolazim. Slava Ukrajini, Beograd gori, "ajmo"… Kafana je moja sudbina, ona je mene sebi uzela… Brate maši, pozdravi kafanu Beograd u Kijevu, tamo smo palili. Jovane, brate, ljubi sve, ćao, pusa, bog - govori Vida Oliću na snimci.

Inače, Ognjena Vukojevića, koji je dobar deo svoje karijere proveo u Kijevu, HNS je u ponedeljak razrešio dužnosti saradnika stručnog štaba hrvatske reprezentacije zbog pomenutog snimka. Uz to, Vukojević mora platiti i kaznu od 15 hiljada franaka. Vida je prošao samo s opomenom.

- Sve se to otelo kontroli. U Ukrajini čak govore da će platiti i Vukojevićevu kaznu. Nije trebalo tako da bude. To je trebalo da bude snimak isključivo za Vidin fan klub, a ispalo je prava katastrofa, koja nikako ne ide u prilog hrvatskim fudbalerima. Treba ih pustiti na miru da pobede - siguran je Jovan, koji od brojnih poziva medija, posebno ruskih, ne može, tvrdi, normalno da radi i sve mu je to preveliki stres. Ne može od medija da primiti narudžbinu.

Inače, restoran "Beograd" nudi specijalitete srpske, ali i evropske kuhinje, a najbolji srpski kuvari gostima spremaju pljeskavice, ćevape, mućkalicu, pasulj prebranac, gulaš, fiš-paprikaš, musaku... Mogu se pohvaliti i "zagarantovanom zabavom uz živu balkansku muziku, uz srpsku rakiju", ali i gledanjem utakmica na velikom ekranu, i pozivaju: "Dođite i navijajte s nama".

Kako kažu, imaju i najbolju picu u Kijevu, i vrhunska srpska, gruzijska i čileanska vina a nisu zaboravili ni šljivovoicu. Novitet restorana je - beogradski burger.

Bonus video:

(Espreso.co.rs/Jutarnji.hr)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.