STARI DOBRI BATAT POSTAJE NEODOLJIV AKO U NJEGA DODATE 1 SASTOJAK: Grci dobro znaju o čemu PRIČAMO (RECEPT)
Batat, Foto: Printscreen/Youtube/Jelajelena Petrovic

predjelo

STARI DOBRI BATAT POSTAJE NEODOLJIV AKO U NJEGA DODATE 1 SASTOJAK: Grci dobro znaju o čemu PRIČAMO (RECEPT)

Priprema se veoma brzo, a meditaranski ukus je božanstven.

Objavljeno:

Ovo jelo može da vam posluži kao savršeno predjelo kada hoćete da očarate vaše goste ili jednostno da vam posluži kao zdrava opcija za večeru.

Priprema se veoma brzo, a meditaranski ukus je božanstven.

Sastojci:

1 slatki krompir

200g grčkog jogurta

3 kašike maslinovog ulja

2 čena belog luka

1 glavica ljutike (engleski – shallot)

malo peršuna

malo mirođije

ruzmarin

prstohvat italijanske mešavine začina

himalajska so

Priprema:

Slatki krompir dobro operite jer nam je potreban zajedno sa korom.

Krompir
foto: Printscreen/Youtube/Jelajelena Petrovic

Isecite ga na kolutove debljine oko 1,5cm.

Napravite brazde na svakom kolutu oštrim nožem horizontalno i vertikalno kao što je prikazano na fotografiji.

U činijicu sipajte maslinovo ulje, sitno seckani beli luk i malo svežeg peršuna.

Maslinovo ulje
foto: Printscreen/Youtube/O Svemu i Svačemu

Batat stavite u vatrostalnu činiju ili u pleh sa pek papirom i premažite ga sa aromatizovanim uljem koje ste pripremili.

Stavite par grančica ruzmarina od gore i pecite 30 min na 200 stepeni bez ventilatora.

Poenta je da omekša kad ga probodete viljuškom tako da ako vam nije dovoljno pecite ga još koji minut.

Ljutiku iseckajte na sitne kockice pa na vrlo malo ulja, i sa malo vode, par minuta izdinstajte.

U posebnu činiju sjedinite grčki jogurt, sitno seckani sveži peršun, sitno seckanu svežu mirođiju, italijanski začin i dinstanu ljutiku na sitne kockice.

Premažite pečene kolutove batata sa ovim preukusnim meditaranskim sosom i uživajte u jelu.

(Espreso/Danas)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.