OVO JE TRADICIONALNI RECEPT ZA ĐUVEČ: Spoj MESA, POVRĆA i 1 sastojak BEZ KOJEG NE MOŽE DA SE ZAMISLI (RECEPT)
đuveč, Foto: Printscreen/Youtube/ Recepttura

IDEJA ZA RUČAK

OVO JE TRADICIONALNI RECEPT ZA ĐUVEČ: Spoj MESA, POVRĆA i 1 sastojak BEZ KOJEG NE MOŽE DA SE ZAMISLI (RECEPT)

Služite toplo uz sezonsku salatu

Objavljeno:

Đuveč je jedno od onih jela za koje vam nije potrebno ni veliko iskustvo ni mnogo vremena za pripremu. Idealan je ručak na kašiku, a zadovoljiće nepca i ljubitelja mesa i povrća.

Osim toga, ovo jelo sadrži i pirinač, pa se može smatrati i kompletnim obrokom uz koji vam nije potreban čak ni hleb.

Spoj različitih vrsta povrća i pilećeg mesa, uz odabrane začine, daje jelo jedinstvenog ukusa koje će zasititi čitavu porodicu.

Đuveč
foto: Printscreen/Youtube/ Recepttura

Sastojci:

2 šolje pirinča

1 šolja graška

1 šolja boranije

3 mesnate paprike

2 paradajza ili konzerva pelata

2 glavice crnog luka

100 ml ulja

200 ml soka od paradajza

400 gr pilećeg mesa, deo po izboru

so, biber, mlevena paprika

Priprema:

Crni luk iseckajte sitno, pa ga dinstajte na ulju i malo vode. Papriku i meso isecite na kockice, paradajz usitnite.

Kada je luk postao staklast, dodajte meso i još malo tople vode. Sve dobro izmešajte i začinite, pa dinstajte oko 10 minuta.

Potom dodajte papriku, grašak, boraniju, paradajz i 200 ml tople vode. Ostavite da se jelo krčka oko 30 minuta na umerenoj temepraturi.

Posle tog vremena dodajte pirinač i sok od paradajza. Kada provri, dolijte još vode i tako radite dok se pirinač potpuno ne skuva. Đuveč je gotov kada se pirinač skuva, a sav višak tečnosti uvri, jer bi jelo trebalo da bude gusto.

Služite toplo uz sezonsku salatu.

Prijatno!

(Espreso / Telegraf)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.