OVO NIKAKO NE SMETE DA RADITE AKO STE U DRUŠTVU
Društvo, Foto: Profimedia

proverite

OVO NIKAKO NE SMETE DA RADITE AKO STE U DRUŠTVU

Nasmejan i prijatan izraz lica, smatra većina, odaje pametnu osobu

Objavljeno: 15:05h

Postoje stvari koje nesvesno radimo, a koje na druge ljude ostavljaju pogrešan utisak. Proverite da li vi radite ovo:

Stručni izrazi: Kada koristite stručne izraze, latinske citate i slično, ostavljate suprotan utisak od željenog. Umesto da vas shvate kao obrazovanu i "načitanu" osobu, doživeće vas kao foliranta koji bi da deluje pametno.

Suviše brz ili suviše spor hod: Ukoliko se krećete u grupi, sinhronizujte svoj korak s drugima. Ne idite mnogo ispred, niti zaostajte da vas drugi čekaju. Ukoliko radite drugačije, smatraće vas osobom koja se teško uklapa u društvo.

Izbegavanje kontakta očima: Kada vam se neko obraća, ili vi nekome nešto pričate, gledajte sagovornika pravo u oči. Ako izbegavate pogled, smatraće vas nesigurnim i nekulturnim.

Namrgođen izgled: Ne samo što će vas drugi doživeti kao neprijateljski raspoloženu osobu već i kao nekoga ko nije baš inteligentan. S druge strane, nasmejan i prijatan izraz lica, smatra većina, odaje pametnu osobu.

Monoton govor: Ukoliko sve vreme govorite ujednačenim tempom, bićete dosadni drugima. Menjajte visinu i boju glasa, govorite brže i sporije, naročito ako želite da impresionirate poslodavca ili novog poslovnog klijenta.

(Espreso)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.