ŠAMPON ZA KOSU NE KORISTI VEĆ 2 GODINE: Kaže da se rešila peruti i iritacije kože glave!
Ilustracija, Foto: Profimedia

ovo je njena tajna

ŠAMPON ZA KOSU NE KORISTI VEĆ 2 GODINE: Kaže da se rešila peruti i iritacije kože glave!

Metoda postepenog odvikavanja od čestog panja kose imala je više od 100 miliona pregleda na društvenim mrežama

Objavljeno:

Većina žena ima dilemu koliko je puta poželjno prati kosu u toku sedmice.

Na ovo pitanje ne postoji jedinstven odgovor, a trendovi i navike se s vremenom menjaju. Tako je u istraživanju 2015. dve trećine žena odgovorilo da kosu pere svaki dan, a trećina dva puta sedmično.

Istraživanje koje je ponovljeno 2021. pokazalo je da čak 60 odsto žena smatra da je prezaposleno da bi kosu pralo svaki dan, pa je peru dva do tri puta sedmično.

Zahvaljujući korona krizi i dužem boravku u kući, na društvenim mrežama posebno je popularan postao termin #hairtraining, rutina "učenja" kose da se manje masti postupnim produžetkom vremena između dva pranja, a samo je na TikToku metoda "treniranja kose" skupila više od 100 miliona pregleda.

1 / 4 Foto: Profimedia

Britanka Enia Brenan (24) kaže da je uz tu metodu postepeno došla do toga da kosu pere jednom sedmično i da joj se kosa potpuno "odvikne" od proizvoda za negu. Po vlastitom priznaju, ona već dve godine ne koristi apsolutno ništa - čak ni šampon!

- Isperem kosu vodom otprilike jednom sedmično, ako sam vežbala i znojila se onda i dva puta - kaže Enia.

- Tu "rutinu" da ne koristim proizvode za kosu sam započela jer sam lenja i uvek mi je bilo teško da se nateram da perem kosu nekoliko puta nedeljno.

Neko je vreme, kaže, koristila suve šampone, a kosu prala jednom u dve sedmice, pa postupno i ređe od toga; sve dok, tvrdi, kosa nije prestala potpuno da joj se masti.

- Više nemam ni perut, ni iritaciju vlasišta, što me je ranije mučilo - rekla je, a kaže da i frizeri često komentarišu koliko joj je kosa zdravija.

- Kosu uvek skraćujem u drugom salonu, a do sad su se u svakom čudili kako je zdrava i sjajna - kaže.

Verovatno mnogi očekuju da kosa koja se tako retko pere nema baš prijatan miris, ali Enia tvrdi da to nije tako.

- Kao koža je, bez mirisa - tvrdi Enia.

Ljudi su, dodaje, skeptični prema tome što ne koristi šampon i misle da to ne bi mogli, ali kosa zaista postepeno prestane da se masti i posle nekog vremena više nema potrebe za nanošenjem bilo kakvih proizvoda.

(Espreso / Telegraf)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.