OVAKO NOVAK ĐOKOVIĆ VASPITAVA SVOJU DECU: "Trenutno se to dešava" (VIDEO)
Novak i Stefan, Foto: Printscreen Tviter

STEFAN I TARA

OVAKO NOVAK ĐOKOVIĆ VASPITAVA SVOJU DECU: "Trenutno se to dešava" (VIDEO)

Novak je sa njima pozirao fotoreporterima

Objavljeno:

Novak Đoković je iskoristio slobodno vreme posle treninga da se pojavi na Dubai Expo izložbi, gde su dosta pažnje pored njega izazvala i deca Stefan (7) i Tara (4).

Novak je sa njima pozirao fotoreporterima, a u Ujedinjenim Arapskim Emiratima je govorio i o načinu na koji vaspitava sina.

Konkretno, poručio je da ne traži od Stefana da igra tenis, ali i da on sam ima želju da se bavi tim sportom.

– Deca su najvažnija, ona su naša budućnost i neophodna im je podrška kako bi se pravilno razvili. Možda neko misli da bih forsirao svog sina da igra tenis, ali to ne bih nikada učinio. Ako bude imao želju da igra tenis, to treba da dođe prirodno. Trenutno se to dešava, igra svakog dana sa sinom mog prijatelja. Čak 99,9 odsto dece koja uzmu reket u ruke to rade jer vole sport, ne zato što žele da zarade novac – rekao je Đoković.

On je naglasio da novac nije presudna stvar i da ne određuje ko je šampion, a ko ne.

– Postoji lažna percepcija u sadašnjosti oko toga ko je pravi šampion. Obično asociramo tu reč sa osobom koja ima trofej. Međutim, neko ko je pronašao svoju svrhu, osećaj identiteta ko se oseća ispunjeno i srećno je takođe šampion na svoj način. Društvo danas stvara previše pritiska na pojedinca. Ako niste zaradili određenu svotu novca ili ako niste među 10 ili 20 najboljih u svom polju onda kažu da niste uspešni i to je veliki problem sa kolektivom zbog načina na koji tretira ljude – zaključio je Đoković.

U prvom intevjuu koji je Novak Đoković dao nakon situacije kroz koju je prošao u Australiji, otkrio je kakva je atmosfera bila u njegovom domu tokom finala Australijan opena.

Zanimljivo je da je mali Stefan navijao za Rafaela Nadala i da je od tate tražio da se na jednom od sledećih turnira fotografiše sa španskim teniserom.

(Espreso / Opanak)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.