DA LI STE ZNALI?
SRBI OBOŽAVAJU POHOVANI KAČKAVALJ, ALI MALO KO ZNA TAJNU NJEGOVE PRIPREME: Samo OVAKO se neće lepiti ZA TIGANJ
Komade kačkavalja potopite u hladnu vodu, a nakon toga ih uvaljajte, prvo u brašno, u jaja pa u prezle
Napravite ovo vrhunsko predjelo poput pravih profesionalaca.
Pohovani kačkavalj je jedan od klasičnih recepata, međutim njegova priprema i nije toliko jednostavna kao što izgleda na prvi pogled i mnoge domaćice greše. Postoji nekoliko jednostavnih trikova za savršen pohovani kačkavalj.
Prvi trik je u zamrzavanju smese za pohovanje. Kačkavalj pripremljen za pohovanje, treba da zamrznete oko 40 minuta u zamrzivaču, a sama smesa za pohovanje treba da bude tanka, ali istovremeno treba dobro da pokriva kačkavalj - da nema rupica. Na taj način izbegavate da se tokom prženja smesa od poha zalepi za tiganj.
Kačkavalj za pohovanje se seče na komade debljine ne više od centimetra i vraća se u frižider. Dok se kačkavalj hladi, pripremite smesu za pohovanje od prezli, brašna, umućenih jaja i čaše ledeno hladne vode. Komade kačkavalja potopite u hladnu vodu, a nakon toga ih uvaljajte, prvo u brašno, u jaja pa u prezle.
Ovako pripremljeni kačkavalj prži se na srednje jakoj vatri u dubokom ulju.
(Espreso / Stvar ukusa)
Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!