PROFESIONALNI KUVAR OTKRILI TRIK KOJI NIKO DO SAD NIJE ČUO: Da bi vam MESO BILO MEKANO, uradite samo OVO
Meso, Foto: Profimedia

GENIJALNO

PROFESIONALNI KUVAR OTKRILI TRIK KOJI NIKO DO SAD NIJE ČUO: Da bi vam MESO BILO MEKANO, uradite samo OVO

Mnoge domaćice nisu znale da soda bikarbona može da im pomogne i u omekšavanju mesa

Objavljeno:

Tvrđi komadi mesa se obično koriste kada se priprema gulaš, zato što se on krčka po nekoliko sati, pa će zbog safta i dužine kuvanja meso omekšati. Ali, ako ste kupili loš komad mesa potrebni su vam još neki trikovi koji će učiniti meso sočnim.

1 / 5 Foto: Profimedia

Prvo što treba da uradite jeste da izlupate meso čekićem, ali vodite računa da ne preterate jer vlakna mogu previše da omekšaju i meso će izgubiti strukturu.

Bilo bi dobro da meso premažete sodom bikarbonom jer će ona podići pH vrednost i onemogućiće da se proteini stvrdnu prilikom kuvanja. Mnoge domaćice nisu znale da soda bikarbona može da im pomogne i u omekšavanju mesa.

(Espreso / Stvar ukusa)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.