PAZITE KAKO BIRATE IMENA ZA DECU: Govore o vama i više nego što mislite!
Ilustracija, Foto: Profimedia

PSIHOLOZI TVRDE

PAZITE KAKO BIRATE IMENA ZA DECU: Govore o vama i više nego što mislite!

Lista omiljenih imena se ponekad oduži, a oni nikako da se odluče

Objavljeno:

Nekada se kod nas striktno poštovao običaj da kum daje ime detetu, ali sve češće se taj posao prepušta roditeljima. Psiholozi kažu da odabir imena dosta govori o karakteru mame i tate. Pogledajte šta bi to moglo da govori u vašem slučaju.

Imena poznatih ličnosti

Trend "što neobičnije - to bolje" već godinama vlada među roditeljima, pa sve češće svojoj deci daju imena prema omiljenim likovima iz serije ili poznatim ličnostima. Psiholozi kažu da su takvi roditelji u detinjstvu bili željni pažnje. Stručnjaci tvrde da su oni najčešće imali popularna imena za to vreme, kao i mnogi iz te generacije, pa se nisu razlikovali od drugih.

Starinska imena

Roditelji koji deci daju starinska imena su konzervativni i drže do tradicije.

Neobično ime

Muško ime, Ime
foto: Profimedia

Često roditelji žele da izmisle potpuno novo ime tako da neko postojeće malo prilagode promenom nekog slova. U ovakvoj odluci, smatraju psiholozi, vode ih neostvarene ambicije. Počev od neobičnog imena, detetu će i kasnije nametati svoje želje i ciljeve.

Porodična imena

Osobe koje za svoju decu biraju imena članova porodice su sentimentalne. Poštuju svoje korene i trude se da tu ljubav prenesu i mlađima. Imaju stabilne porodice koje drže do svih porodičnih svetkovina.

Uniseks imena

Imena koja pristaju i muškoj i ženskoj deci i dalje su čest izbor. Roditelji koji deci daju takva imena najčešće su vrlo uspešni u svom poslu, a u životu spremni na promene.

(Espreso/Informer)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.