OTVORITE TEGLU, A ONDA VIDITE DA VAM JE PARADAJZ PROPAO: Kuvari OTKRILI gde GREŠIMO, a u 1 STVARI NAJVIŠE
Zimnica, Foto: Profimedia

NISTE ZNALI

OTVORITE TEGLU, A ONDA VIDITE DA VAM JE PARADAJZ PROPAO: Kuvari OTKRILI gde GREŠIMO, a u 1 STVARI NAJVIŠE

Prilikom pranja važno je da pažljivo proberete paradajz

Objavljeno:

Izbegnite greške zbog kojih zimnica ne uspeva.

Sigurno se svaka domaćica barem jednom suočila sa problemom da paradajz nakon konzervisanja brzo propadne i to pre nego što dođe zima. To je znak da nešto radite pogrešno...

1 / 4 Foto: Printscreen/Youtube/My kitchen Tanja

Top kuvari otkrili su koje greške većima pravi kada priprema zimnicu od paradajza.

1. Upotreba prezrelog voća

Zreli paradajz treba koristiti samo u salatama. Prezreli plodovi nisu pogodni za zimnicu jer će se veoma brzo pokvariti.

2. Loša sterilizacija tegli

Ako su tegle loše sterilisane u njima mogu ostati mikrobi. Štetni mikroorganizmi će izazvati fermentaciju paradajza. Da biste izbegli rizik od ove pojave, važno je da se dezinfekcija izvede temeljno.

3. Upotreba vode iz česme za "kiseljenje"

Voda iz česme se ne preporučuje za kiseljenje, uvek je bolje koristiti onu iz flašice ili je prethodno prokuvati.

4. Loše opran paradajz

Ako loše operete povrće, čestice prljavštine će se naći u tečnosti za kiseljenje i aktivirati proces fermentacije. Najbolje je da operete povrće u nekoliko voda ii da ga blago protrljate sunđerom. Prilikom pranja važno je da pažljivo proberete paradajz. Oštećene ili trule plodove bacite.

(Espreso)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.