13 pravila za vaspitanje deteta koja će spasti sve roditelje (FOTO) (GIF)
Foto: Profimedia

na lakši način

13 pravila za vaspitanje deteta koja će spasti sve roditelje (FOTO) (GIF)

Bez gnavaže, vrištanja i plakanja možete da vaspitate svoje dete, potrebno je samo da znate kako da mu doskočite
Objavljeno: 23:04h

6. Pustite ga da čita šta želi

Deca koja čitaju iz sopstvenog zadovoljstva razvijaju šire poglede na svet pa su mnogo bolja ne samo u društvenim, nego i u prirodnim predmetima. Pustite ih da u slobodno vreme čitaju šta žele. Najbitnije je da steknu naviku čitanja.

foto: giphy

7. Nemojte davati detetu novac kada raspremi svoju sobu

Ako novcem nagrađujete dete kada raspremi krevet, ono očekuje novac svaki put kada ga zamolite da nešto uradi ili da vam pomogne u obavljanju kućnih poslova. Možete da mu priuštite mesečni džeparac da bi naučilo da pravilno raspolaže novcem, a to će uticati na dobro ponašanje.

foto: Profimedia

8. Naučite ga šta znači hrabrost

Neka iz vašeg primera nauči o sitnim, zdravim rizicima u životu. Na primer, idite sami u bioskop i posle objasnite detetu zašto to nije nešto zbog čega treba da se stidi. Neka vas dete vidi kako se smejete kada shvatite da ste čitavo jutro nosili majicu naopako, umesto da vas oblije neprijatnost.

foto: giphy

9. Ne kuvajte posebne obroke za dete

Dete mora jesti ono što i njegovi roditelji. Ne mora da pojede sve što ste pripremili za ručak, ali neka izabere one namirnice koje će mu pružiti hranjive stvari. Mnogo je važnije šta sve dete pojede tokom dana ili sedmice, nego jedan balansirani obrok.

foto: Thinkstock
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.