RECEPT ZA VANILICE, BAŠ ONAKO KAKO SU PRAVILE NAŠE BAKE: 1 SASTOJAK JE OBAVEZAN, a bitno je i da ODSTOJE
Vanilice, Foto: Profimedia

DETINJSTVO

RECEPT ZA VANILICE, BAŠ ONAKO KAKO SU PRAVILE NAŠE BAKE: 1 SASTOJAK JE OBAVEZAN, a bitno je i da ODSTOJE

Kolače poređajte na poslužavnik i pospite vanilin šećer ukombinaciji sa prah šećerom

Objavljeno:

Bake su govorile da vanilice moraju biti napravljene sa svinjskom mašću, jer će se samo tako topiti u ustima.

Veoma je važno i da odstoje, a najbolje da ih napravite uveče i sačekate da prenoće. Biće ukusne i mekane.

Sastojci:

200 grama masti

1 celo jaje

1 žumance

500 grama brašna

4-5 kašika šećera

2 kesice vanilinog šećera

Sok jednog limuna

domaći pekmez od kajsija

Priprema:

Mast penasto umutite mikserom, dodate jaje, žumance, šećer i sok jednog limuna. Na kraju dodate brašno i umesite testo za vanilice. Pospite bra[no po površini, pa razvucite testo do željene debljine i okruglim kalupom vadite kolačiće i ređajte ih u podmazan pleh. Pecite ih na 180 stepeni dok ne dobiju prepoznatljivu boju. Dva kolačića spojite domaćim pekmezom od kajsija. Kolače poređajte na poslužavnik i pospite vanilin šećer ukombinaciji sa prah šećerom.

(Espreso / Najžena)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.