DETINJSTVO
RECEPT ZA VANILICE, BAŠ ONAKO KAKO SU PRAVILE NAŠE BAKE: 1 SASTOJAK JE OBAVEZAN, a bitno je i da ODSTOJE
Kolače poređajte na poslužavnik i pospite vanilin šećer ukombinaciji sa prah šećerom
Bake su govorile da vanilice moraju biti napravljene sa svinjskom mašću, jer će se samo tako topiti u ustima.
Veoma je važno i da odstoje, a najbolje da ih napravite uveče i sačekate da prenoće. Biće ukusne i mekane.
200 grama masti
1 celo jaje
1 žumance
500 grama brašna
4-5 kašika šećera
2 kesice vanilinog šećera
Sok jednog limuna
domaći pekmez od kajsija
Priprema:
Mast penasto umutite mikserom, dodate jaje, žumance, šećer i sok jednog limuna. Na kraju dodate brašno i umesite testo za vanilice. Pospite bra[no po površini, pa razvucite testo do željene debljine i okruglim kalupom vadite kolačiće i ređajte ih u podmazan pleh. Pecite ih na 180 stepeni dok ne dobiju prepoznatljivu boju. Dva kolačića spojite domaćim pekmezom od kajsija. Kolače poređajte na poslužavnik i pospite vanilin šećer ukombinaciji sa prah šećerom.
(Espreso / Najžena)
Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!