BESPLATAN TRIK POMOĆU KOJEG ĆETE UGREJATI ČITAVU KUĆU: Nećete potrošiti NI DINAR
Radijator, Foto: Profimedia

OBRATITE PAŽNJU

BESPLATAN TRIK POMOĆU KOJEG ĆETE UGREJATI ČITAVU KUĆU: Nećete potrošiti NI DINAR

Evo kako da kuća ili stan budu topliji, a da ne morate da palite grejalicu - toliko je jednostavno da ćete se pitati kako to niste znali do sada, trik garantovano radi!

Objavljeno: 14:41h

Stručnjak Dejvid Tarner rekao je za britanske medije da postoji jedna promena u domu zbog koje će stan biti topliji, a nećete morati da dogrevate i trošite struju, samim time i povećavate svoje račune.

Njegov trik je potpuno besplatan a garantovano radi, sve što je potrebno je malo truda i kreativnosti.

"Mnogi ne znaju da je pomeranje nameštaja najjednostavniji i potpuno besplatni način da kuća bude toplija. Na taj način ćete uštedeti i na računima za električnu energiju, ako dogrevate stan električnim grejalicama", rekao je on.

1 / 6 Foto: Marina Lopičić, News 1

U pitanju je premeštanje nameštaja i pravljenje novog "rasporeda" u prostorijama, jer veliki komadi nameštaja ispred radijatora blokiraju prolazak toplog vazduha i upijaju ga. Drugim rečima, grejete kauč a ne ljude koji na njemu sede i ostatak sobe!

"Sofe, trosedi, stolovi i police za knjige mogu da apsorbuju toplinu radijatora i da joj ne dozvole da cirkuliše sobom. Pomeranje velikih komada nameštaja tako da se ne nalaze ispred ili oko radijatora će omogućiti da prostorije budu toplije", rekao je on.

Donosimo vam još nekoliko ideja kako da bolje zagrejete vaš dom.

Trik s aluminijumskom folijom

Aluminijumska folija
foto: Profimedia

Da izbegnete gubitak topline iz radijatora koji su pričvršćeni na spoljne zidove, stavite aluminijsku foliju na zadnji deo radijatora.

- Aluminijumska folija zaustavlja toplinu da se sedinjuje s hladnim spoljnim zidom pa preusmerava topli vazduh prema centru prostorije. Za ovaj trik dovoljna vam je obična kuhinjska aluminijumska folija - objašnjava Sofi Neuberg, aktivista udruženja 'Prijatelji Zemlje'.

2. Pustite jutarnju svetlost da vas obasja

Ujutro otvorite zavese i pustite u svoje stanove i kuće svu jutarnju toplinu i svetlost, koja će ostati 'zarobljena' prozorima, piše MSN.

3. Uložite u tople tepihe

Osim dodavanja glamura u vašu kuću, tepisi i otirači mogu sprečiti skupljanje hladnog vazduha u prostoriji. Ako nemate dobru podnu izolaciju, čak 10 posto plaćenog toplog vazduha može se upiti u hladne podove, piše National Energy Foundation (NEF). Tepisi deluju kao veliki izolatori, a zahvaljujući njima i stopala ostaju topla.

(Espreso)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.