AKO SPAVATE U ISTOM KREVETU SA SVOJOM MACOM, NE MORATE DA BRINETE: 6 RAZLOGA zbog čega JE TO DOBRO
Mačka, Foto: Profimedia

bubice male

AKO SPAVATE U ISTOM KREVETU SA SVOJOM MACOM, NE MORATE DA BRINETE: 6 RAZLOGA zbog čega JE TO DOBRO

A opet, mi ih toliko volimo da nema svrhe, a ni razloga, da ih odbijemo! Ljubav među vama će samo jačati

Objavljeno:

Obožavamo ih, ulepšavaju nam svaki dan, ali vrlo često čujemo kako nije najpametnija opcija da naši ljubimci spavaju zajedno sa nama. Postoji šest razloga zbog kojih je to dobra ideja!

1 / 5 Foto: Profimedia

1. Jačanje konekcije između vas

Istraživanje sprovedeno u časopisu Behavioural Processes potvrdilo je da postoji posebna veza između vas i vaše mačke i da one imaju tendenciju da se više vežu za osobe ženskog pola nego muškog! Tako da niste umislili da ste jako povezani sa vašim ljubimcem, i naučno je potvrđeno da ta konekcija postoji. Zato, ukoliko dopustite maci da spava sa vama, samo ćete učvrstiti tu vezu!

2. Smanjenje nivoa stresa

Mačke podsituču lučenje hormona sreće i značajno vas mogu smiriti posle napornog dana, tako da ukoliko spavate sa njima to će imati dobar uticaj i na vaše zdravlje.

Mače, Maca, Mačka, Siva mačka
foto: Profimedia

3. Smanjuje uznemirenost

Ovaj razlog se nadovezuje na prethodni, a tiče se činjenice da neke životinje (poput pasa i mačaka) imaju značajna terapeutska svojstva. U mnogim zemljama je ovo priznato na taj način što se ove i druge životinje koriste kao pomoć ljudima u borbi sa depresijom i anksioznošću. Spavanje sa macom pomoći će vam u smirivanju depresivnih ili anskioznih misli.

4. Brže ćete zaspati

Meko i toplo krzno jednostavno će pomoći da se osetite ušuškanije i prijatnije. Osim toga, u jednom istraživanju 41 ispitanik (od 150 njih) izjavio je da su mace uticali na to da brže utonu u san.

Mačka, Maca, Tigrasta maca
foto: Profimedia

5. Sigurnost

Možda ćete prvo pomisliti da su, uglavnom, psi ti koji pružaju sigurnost, ali tu se ubrajaju i mace. Mnogi vlasnici se osećaju sigurnije i bezbednije kad su u krevetu sa svojom mačkom. Ovo je još jedna naučno utvrđena činjenica!

6. Jednostavno - teško im je reći "ne"

Oni su tako uporni i neće odustati posle jednog "ne može". A opet, mi ih toliko volimo da nema svrhe, a ni razloga, da ih odbijemo! Ljubav među vama će samo jačati.

(Espreso / Magazin Novosti)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.