OVA STVAR JE ZARAZNIJA ČAK I OD WC ŠOLJE: A pipate je konstantno
Toalet, Foto: Profimedia

jeste li znali?

OVA STVAR JE ZARAZNIJA ČAK I OD WC ŠOLJE: A pipate je konstantno

Redovno perite ruke kako biste umanjili šanse za oboljenje. Evo nekoliko mesta koja su u vašem domu prljavija nego što biste pomislili

Objavljeno: 13:16h

Koliko vam god to neverovatno zvučalo, toalet nije najprljavije mesto u vašoj kući. Samo je kuhinja 200 hiljada puta prljavija od daske na WC. Verovali ili ne, bolje bi vam bilo da povrće sečete na WC šolji nego daski za rezanje.

Redovno perite ruke kako biste umanjili šanse za oboljenje. Evo nekoliko mesta koja su u vašem domu prljavija nego što biste pomislili.

Sudopera

1 / 7 Foto: Profimedia

Većina misli suprotno, ali kuhinja je jedno od najprljavijih mesta u vašem domu. Samo u odvodu sudopera na površini od šest kvadratnih centimetara obitava pola miliona bakterija.

Kuhinjski sunđer

Rupice u sunđeru čine ga jako teškom za dezinfeksciju pa njome "premeštate" bakterije s jednog mesta na drugo. Doskočite ovom problemu tako što ćete na otprilike 60 sekundi sunđer držati u mikrotalasnoj peći.

Prekidači

Koliko često čistite prekidače za svetla? Nikada? Tokom godina doprinijeli ste tome da na šest kvadratnih centimetara živi 217 bakterija.

Ručke

Vrata
foto: Printscreen Youtube

Kao što smo prethodno spomenuli, ruke su jedne od najprljavijih delova ljudskog tela. Dodirivanjem ručki na vratima, koje se takođe veoma retko čiste, klice i bakterije prenose se od svih koji su ikada dirali tu ručku na vaše ruke. Takođe, izrazito su problematične i ručke od frižidera.

Tastatura

Verovali ili ne, tastature su prljavije od daski na WC šolji. Svoju tastaturu redovno čistite kompresovanim vazduhom, nežnom tkaninom i blagim deterdžentom.

Daljinski upravljač

Bakterije i virusi veoma se lako prenose uz pomoć daljinskog upravljača. Hoteli su posebno opasni kada je reč o ovom problemu, pa prilikom svog sledećeg odsedanja u nekom hotelu daljinski pre upotrebe obmotajte plastičnom vrećicom.

(Espreso)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.