VODA NIJE NAJBOLJA OPCIJA Neke STVARI zahtevaju POSEBNA SREDSTVA, obratite PAŽNJU
Ilustracija, Foto: Profimedia

čišćenje

VODA NIJE NAJBOLJA OPCIJA Neke STVARI zahtevaju POSEBNA SREDSTVA, obratite PAŽNJU

Evo koje stvari ne smete da tretirate vodom

Objavljeno:

Ponekad je vlažna krpa i više nego dovoljna, dok određeni materijali zahtevaju posebna sredstva.

Voda je daleko najjeftinije i ekološki najprihvatljivije sredstvo za čišćenje u svakom domaćinstvu. Međutim, to ne znači da je prikladna baš za sve površine. Ove stvari nikako ne smete čistiti vodom.

1 / 4 Foto: Profimedia

Elektronski uređaji

Prljavštine na ekranima, tasterima i sličnim aparatima uvek prvo treba ukloniti suvom krpom i nikada ih ne prskajte vodom. Za tvrdokornu prljavštinu takođe možete poprskati blago sredstvo za čišćenje na krpu i njime očistiti uređaj. Takođe, možete koristiti posebne krpe za čišćenje ekrana.

Pliš

Pliš je odavno izgubio svoj starinski imidž i postao apsolutni trend kod uređenja enterijera. Međutim, da li znate da nikako ne bi trebalo da svoje plišane jastučnice ili kauč čistite vodom? Ako se osetljiva vlakna nakvase pa osuše, može se desiti da "ostanu" u tom novom položaju pa na nameštaju ostaje svojevrsni uzorak brisanja. Posebno sredstvo za čišćenje tekstila ili četka je mnogo prikladnije rešenje za čišćenje. Isto važi i za osetljiva vlakna kao što su antilop ili mikrovlakna.

Laminat

Iako su mnogi podovi od tvrdog drveta i laminata vodootporni, vremenom se troše, pa ih čišćenje vodom može oštetiti. Kako biste izbegli "dizanje" poda, koristite samo vlažnu krpu.

Koža

Odevni predmeti i nameštaj od kože veoma su osetljivi. U kombinaciji s vodom materijal bi mogao da se ošteti i ispuca. Za čišćenje kožnih sofa i ostalog nameštaja koristite isključivo posebne proizvode za negu kože.

Bonus video:

04:25

BRZE VESTI 03.02.2022. 12.55

(Espreso/Kurir)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.