probajte
ZAMIRISAĆE VAM CELU KUĆU! Tajni sastojak će SUTLIJAŠ učiniti još ukusnijim (RECEPT)
Kada se ohladi, možete posuti po njemu mlevene lešnike ili cimet
Sutlijaš je mnogima omiljena poslastica.
Kada se uzmu u obzir njegov divan ukus, kremasta tekstura i opijajući miris, pa kad se na to doda i da se sprema poprilično jednostavno, postaje jasno zbog čega je to tako.
Sastojci:
– pirinač, 2 dl – mleko, 1 l – kesica vanil šećera – šećer, 8 kašika – skrob – žumanca, 2 komada – malo soli
Priprema:
Za početak, potrebno je da pripremite sutlijaš onako kako ste navikli.
Jednostavno stavite pirinač preliven šoljom vode da se kuva dok ne upije vodu. Polako mešajući, dodajte mleko sa šećerom.
Neka kuva 10 minuta, pa ponovo neprestano mešajući, dodajte skrob i žumanca koja ste prethodno umutili sa malo manje od pola šolje vode.
Mešajte, pa kad počne da vri, ostavite još nekih 5 – 10 minuta da se krčka. Nakon toga dodajte vanilin šećer.
Dobijeni sutlijaš odmah prespite u vatrostalne činije i u svaku sipajte malo vode.
U jednu tepsiju ulijte vodu, da bude manje od pola puna. Činijice stavite u tepsiju, koju ćete staviti u prethodno umereno zagrejanu rernu.
Neka se peče dok se na površini sutlijaša ne nahvata korica. Kad činijice izvadite iz rerne, pokrijte ih tanjirićima.
Kada se ohladi, možete posuti po njemu mlevene lešnike ili cimet.
(Espreso/bonapeti.rs)
Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!