NAPRAVITE SAMI DOMAĆE LISNATO TESTO: Jednostavno se SPREMA, a uvek će VAM BITI PRI RUCI (RECEPT)
Testo, Foto: Profimedia

lisnato testo

NAPRAVITE SAMI DOMAĆE LISNATO TESTO: Jednostavno se SPREMA, a uvek će VAM BITI PRI RUCI (RECEPT)

Lisnato testo neizbežan je deo mnogih poslastica koje svi volimo, od krempita i torti, pa sve do raznih pogačica i pita.

Objavljeno:

Bilo koje pecivo lepše je kada se pravi od domaćeg lisnatog testa.

Lisnato testo neizbežan je deo mnogih poslastica koje svi volimo, od krempita i torti, pa sve do raznih pogačica i pita. Donosimo vam jednostavan recept za domaće lisnato testo, koje možete i da zaledite, pa da ga imate uvek spremno kada vam zatreba.

Sastojci:

3 čaše brašna

1 jaje

1 kašika ulja

1 kašika sirćeta

1 kašćica soli

1 kašičica šećera

1 čaša vode

200 g margarina

Priprema:

Brašno pomešajte sa uljem, sirćetom, dodajte celo jaje, so i šećer, pa polako ulivajte vodu i mesite dok ne dobijete glatko, mekano testo. Ostavite da odstoji 20 minuta, a nakon toga ga podelite u 4 dela. Svaki od njih razvucite što tanje i premažite topljenim margarinom. Posle toga oko oklagije obmotajte koru, pa je zasecite sa jedne strane po dužini i razvijte u pravougaonik. Preklopite pravougaonik tako što ćete ga presaviti tri puta. Stavite u providnu foliju i u frižider na dva sata. Isto uradite i sa ostale tri kore. Nakon ovoga testo je spremno za upotrebu, a možete i da ga zamrznete i koristite kada vam zatreba, a biće jednako sveže kao da je tek umešeno.

(Espreso/StvarUkusa)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.