BRUTALNE BUHTLE SA ČOKOLADOM KOJE SE TOPE U USTIMA! Ovako su ih nekad pravile i naše bake (RECEPT) (VIDEO)
Buhtle, Foto: Printscreen/Youtube/ Cuisine Marocaine

buhtle

BRUTALNE BUHTLE SA ČOKOLADOM KOJE SE TOPE U USTIMA! Ovako su ih nekad pravile i naše bake (RECEPT) (VIDEO)

Ukoliko želite da se prisetite detinjstva možete uz ovaj jednostavan recept, koji garantovano svima uspeva.

Objavljeno:

Kao deca smo obožavali buhtle sa čokoladom koje su nam pravile naše bake.

Buhtle sa čokoladom su pored kiflica jedno od omiljenih slatkih testa na našem podneblju. Nekada su se pravile češće, a odna su nekako čini se pale u zaborav. Ukoliko želite da se prisetite detinjstva možete uz ovaj jednostavan recept, koji garantovano svima uspeva.

Sastojci:

200 ml toplog mleka

10 g suvog kvasca

1 jaje

100 g šećera

100 ml ulja

8 g praška za pecivo

500 g brašna

prstohvat soli

tamna čokolada

Priprema:

U zagrejano mleko dodajte suvi kvasac i razmutite da se skroz otopi. U činiji pomešajte jedno celo jaje, šećer, prašak za pecivo i ulje i sve dobro zamutite. Lagano dodajte kvasac i sve mešajte da se lepo sjedini. Postepeno dodajte brašno i zamesite testo. Malo premesite rukama da bude glatko, potom pokrijte i čekajte da nadođe, nekih sat vremena. Testo treba da bude vazdušasto. Malo ga ponovo premesite. Podelite u 10 jednakih delova i u svaku unutra ubacite kockicu ili dve čokolade i zatvorite na dnu. Ređajte u tepsiju koju ste malo posuli brašnom. Pre pečenja ih premažite žumancetom. Pokrijte ih krpom da "odmore" 20 minuta. Stavite ih u prethodnu zagrejanu rernu i pecite na 180 C nekih 25 minuta do pola sata.

(Espreso/StvarUkusa)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.