BOCKA VAS VUNENA ODEĆA? Uz ova 3 NAČINA učinite je UDOBNOM ZA NOŠENJE
Džemper, Foto: Profimedia

OMEKŠAJTE JE

BOCKA VAS VUNENA ODEĆA? Uz ova 3 NAČINA učinite je UDOBNOM ZA NOŠENJE

Vunenu odeću možete da „omekšate“ i učinite udobnom i prijatnom za nošenje na jedan od sledećih načina

Objavljeno:

Kako da vuna ne bocka? Probajte jedan od ova tri trika, garantovano pomažu!

Odeća od prirodne vune najbolje greje, ali postoji jedan veliki problem. Ova garderoba najčešće „bocka“ i ume i te kako da bude neprijatna u dodiru sa kožom. Vunenu odeću možete da „omekšate“ i učinite udobnom i prijatnom za nošenje na jedan od sledećih načina.

1 / 4 Foto: Profimedia

Omekšivač rublja Postoji nekoliko stvari koje treba da znate kada stavljate omekšivač za rublje u mašinu ili vodu, ukoliko perete na ruke. Što više sredstva stavite, to će odeća biti mekša. Da bi vunena garedoroba prestala da bocka, najbolje je da je potopite u što je moguće topliju vodu (vodite računa da ne preterate i da se niti ne skupe), dodajte dva puta veću od naznačene količine omekšivača i ostavite da tako odstoji najmanje sat vremena. Isperite u hladnoj vodi.

Šamponi i balzami

Ako ručno perete vunenu odeću, dobra ideja je da koristite šampon za kosu i nežno je isperete u što toplijoj vodi. Zatim je dobro natrljajte balsamom za kosu i ostavite da tako odstoji pola sata. Zatim, isperite i položite na ravnu površinu da se osuši. Pri odabiru šampona, važno je da to ne budu proizvodi za obojenu kosu, inače mogu da „pokvare“ teksturu odeće.

Glicerin Ovo sredstvo je odlično za omekšavanje vunene odeće. Rastvorite 1 kašiku u 10 litara vode. U tu mešavinu potopite opranu odeću i ostavite da tako odstoji pola sata. Zatim, temeljno isperite i stavite da se suši.

(Espreso / Krstarica)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.