SVINJSKI GULAŠ, JELO KOJE SE NE ODBIJA: Sočno meso u SOSU sa POVRĆEM, idealno za RUČAK (RECEPT)
gulaš, Foto: PRINTSCREEN/YT/ RECEPTY BEZ BREPTY

PRSTE DA POLIŽEŠ!

SVINJSKI GULAŠ, JELO KOJE SE NE ODBIJA: Sočno meso u SOSU sa POVRĆEM, idealno za RUČAK (RECEPT)

Kada vam treba ideja za ručak onda je gulaš fantastična ideja

Objavljeno:

Gulaš je uvek dobra ideja za ručak, pogotovo ako ne mora dugo da se kuva. Sočno meso u sosu sa povrćem je ručak koji će svi hteti da probaju. Još kada ga poslužite sa pire krompirom ili makaronama, onda je to potpuni pogodak. Prilog nije obavezan, ali u tom slučaju napravite domaću lepinju i poslužite vruću sa gulašem. Salata je isto dobra opcija, npr. zelena salata.

Posle ovako ukusnog obroka poslužite parče čokoladnog kolača.

Sastojci:

700 g svinjetine

2 kašičice soja sosa

1 kašičica vorčester sosa

kim, so, biber

150 g crnog luka

150 g šampinjona

1/2 praziluka

1 paprika babura

3 čena belog luka

200 ml paradajz sosa

300 ml bujona

1 kašičica skroba

Priprema:

Isecite meso na kockice, pa preko sipajte soja sos, vorčester sos i začinite. Dobro rukama promešajte da se svi sastojci sjedine. Pokrijte i ostavite da stoji nekih pola sata. Crni luk, pečurke, beli luk, praziluk i papriku iseckajte. U zagrejanom tiganju na malo ulja prvo propržite meso, pa ga izvadite. U isti tiganj dodajte pečurke i luk. Kada se prodinstaju sipajte paradajz sok. Zatim dodajte papriku i beli luk. Kada se sve to prodinsta stavite u šerpu u koju ste preručili meso. dodajte bujon, a skrob pomešajte sa vodom, pa sipajte i to. Ako želite dodajte i čili sosa malo. Kuvajte nekih 5-10 minuta.

(Espreso / Stvarukusa)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.