KOLAČ OČAS POSLA!
BRZ I JEFTIN KOLAČ: Recept za PATIŠPANJ sa ČOKOLADOM će vas ODUŠEVITI! (VIDEO)
Izuzetno jeftin i izdašan patišpanj sa čokoladom koji se brzo sprema
Starinski recept za patišpanj koji su pravile naše bake, sjajan je za služenje uz kafu ili čaj. Sve sastojke već imate u kući, samo ih "smućkate", ispečete i dobićete izdašan kolač sa istopljenom čokoladom.
Sastojci:
1 jaje
60 g šećera
5 g vanilin šećera
60 ml ulja
100 ml mleka
170 g brašna
8 g praška za pecivo
40 g čokoladnih mrvica
Priprema:
U činiju razbijte celo jaje, dodajte mu šećer i malo vanilin šećera, potom dobro promešajte. Nakog toga ulijte ulje i mleko, pa lagano sipajte prosejano brašno, a zatim i prašak za pecivo. Dobro sjedinite sve sastojke da dobijete glatku, ali polutečnu smesu. Na kraju dodajte čokoladne mrvice i sve dobro sjedinite. U kalup prečnika 22 cm koji ste prethodno obložili sa malo brašna, sipajte testo i ravnomerno rasporedite. Pecite u zagrejanoj rerni na 180 C nekih 25 minuta do pola sata. Po želji pospite šećer u prahu.
(Espreso / Stvarukusa)
Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!