ANATOMIJA MEDICINSKE SESTRE CEPA SRCE! Savršeno ILUSTRUJE sve njihove ŽRTVE i PROBLEME (FOTO)
Ilustracija, Foto: Printscreen

tužno!

ANATOMIJA MEDICINSKE SESTRE CEPA SRCE! Savršeno ILUSTRUJE sve njihove ŽRTVE i PROBLEME (FOTO)

Na Fejsbuk stranici "Medicinske sestre Srbije" objavljena je ilustracija anatomje jedne medicinske sestre, koja prikazuje muke koje one doživljavaju dok obavlja svoj posao, posebno u poslednje dve godine od kada je krenula pandemija koronavirusa

Objavljeno:

Korona virus, osim što se uvukao u svaku sferu naših života, posebno je uticao na (ne)uslove rada u gotovo svim sektorima, a naravno najviše u medicinskom.

Iako se mnogo puta govorilo o tome kroz šta sve prolaze medicinski radnici, ipak kao da mnogi pored toga samo bezobzirno prolaze i zanemaruju njihovu požrtvovanost i težak rad. Osim što im je pandemija dodala dozu straha i novu brigu za pacijente, za sopstveno zdravlje i za zdravlje najbližih, dodatno im je otežano sve činjenicom da rade u izuzetno opasnom okruženju, pod teškom opremom.

Na Fejsbuk stranici "Medicinske sestre Srbije" objavljena je ilustracija anatomje jedne medicinske sestre, koja prikazuje muke koje one doživljavaju dok obavlja svoj posao, posebno u poslednje dve godine od kada je krenula pandemija koronavirusa.

Medicinskim sestrama pandemija koronavirusa promenila je svakodnevnicu, i dok mnogi misle da su lekari ti koji su prva linija odbrane protiv ove bolesti, ipak ne treba da se zaboravi da su i one tu.

- Um koji stalno misli, oči koje sve vide, suva usta, veliko srce, prazan želudac, bolna kičma, puna bešika, bolne ruke - ovo su opisi svega što jedna medicinska sestra preživljava tokom dana.

Ova objava je pokupila brojne lajkove i komentare, a neki od njih su i:

"I nažalost nikad nikom ne valja", "Prazan novčanik, a sestra isceđena ko krpa", "Uvek nasmejana", "Ali smo humane, Bog sve vidi", "Veliko srce".

Činjenica je da heroine današnjice prolaze kroz teške muke, a najmanje što možemo da učinimo je da ih poštujemo i na sve moguće načine učinimo da se ova katastrofa što pre završi.

Bonus video:

14:19

VECERNJI DNEVNIK 21.01.2022.

(Espreso/Žena Blic)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.