POZNATI SVETSKI KUVAR OTKRIO NAJVEĆU GREŠKU PRILIKOM SPREMANJA HRANE: 1 stvar UNIŠTAVA UKUS, a na to svi PADAJU
Hrana, Foto: Printscreen/Youtube/ Little Strawberry Kitchen

VAŽNO DA ZNATE

POZNATI SVETSKI KUVAR OTKRIO NAJVEĆU GREŠKU PRILIKOM SPREMANJA HRANE: 1 stvar UNIŠTAVA UKUS, a na to svi PADAJU

"Soljenje nije samo dodavanje prstohvata soli tu i tamo", rekao je Sajmon koji je kuvarsku karijeru započeo osamdesetih godina prošlog veka

Objavljeno:

Mnogi ljudi greše kada je soljenje jela u pitanju. Iako je pitanje ukusa da li je neko jelo slano ili ne postoji jedno pravilo.

Dok je kuvanje nekima pravo uživanje, drugima je samo obaveza koju ne mogu da izbegnu. Toj razlici doprinosi i to što nekima jela uvek uspevaju, ali i svakako i mali trikovi koje znaju samo vrhunski kuvari. O tome koliko je važan trenutak kada solimo jelo, govorio je Sajmon Kut, poznati švajcarski kuvar.

"Soljenje nije samo dodavanje prstohvata soli tu i tamo", rekao je Sajmon koji je kuvarsku karijeru započeo osamdesetih godina prošlog veka.

1 / 5 Foto: Profimedia

"Treba razmišljati o tome šta so znači za svaki deo obroka. Kada sam spremao klasična fransuka jela, moji mentori bi bili ljuti kada umaci nisu bili začinjeni od početka - oni su to mogli odmah probati", dodao je i istakao da je važno da ukuse prilagođavamo.

"Važno je da naučimo da probamo jelo i prilagođavamo ukusu, a ne da sledimo recept od početka do kraja. Na primer, ako pripremate nešto što što uključuje luk ili prazliku, sok dodajte na početku pripreme jer to pomaže bržem izvlačenju vlage i daje ravnomerniju boju. Stalno probajte jela i prilagođavajte ukuse i nakon dodovanja vina ili paradajza. Nakon što dodate sve sastojke, povremeno probajte i začinite jelo jer se ukus jela menja s vremenom", rekao je Sajmon.

(Espreso / Lepa & Srećna)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.