I KO NE VOLI PATLIDŽAN, ZAVOLEĆE: Pita sa OVIM povrćem i PIRE KROMPIROM JEDNOSTAVNO se priprema! (VIDEO)(RECEPT)
Pita, Foto: PRINTSCREEN/YT/COOKIST WOW

VRHUNSKA PITA!

I KO NE VOLI PATLIDŽAN, ZAVOLEĆE: Pita sa OVIM povrćem i PIRE KROMPIROM JEDNOSTAVNO se priprema! (VIDEO)(RECEPT)

Napravite nešto drugačije, a to je pita sa patlidžanom i pire krompirom koja podseća na hleb

Objavljeno:

Zanimljiva pita sa patlidžanom i pire krompirom oduševiće svakoga na prvi zalogaj. Ovo su dva recepta u jednom, jer se na lisnato testo stavlja rolat od patlidžana. Izgledom dosta podseća na hleb, a i ako deluje komplikovano, vrlo je jednostavna za pripremu. Možete da je služite za večeru ili ako vam dođu gosti.

Sastojci:

2 patlidžana

maslinovo ulje

500 g kuvanog krompira

peršun

60 g parmezana

150 g kuvane šunke

200 g mocarela sira

1 lisnato testo

1 žumance

susam

Priprema:

Patlidžan isecite na kriške i premažite ih uljem i posolite. Prebacite ih u pleh i pecite u prethodno zagrejanoj rerni na 200°C oko 20 minuta. U činiju stavite kuvani krompir, maslinovo ulje, so, seckani peršun, parmezan i izgnječite dok se sve dobro ne sjedini. Na dasku za sečenje stavite providnu foliju i poređajte patlidžan, prvo 1 red vertikalno, pa 1 red horizontalno i opet vertikalno.

Premažite krompirom, pa stavite šunku i sir i urolajte. Ostavite u frižideru 30 minuta. Lisnato testo razvucite oklagijom, pa stavite rolat od patlidžana na sredinu testa. Isecite testo sa prednje i zadnje strane i zalepite za rolnu. Takođe, jednu stranu peciva zalepite za rolnu. Druga strana testa se iseče na trake i sa svakom trakom pokrijete rolat. Premažite umućenim žumancetom i pospite susamom. Pecite u rerni na 200°C oko 30 minuta.

(Espreso / Stvar ukusa)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.