SPECIJALITET ZBOG KOJEG ĆE VAS HVALITI: Francuska piletina se sprema VEOMA LAKO, a GURMANI je obožavaju! (RECEPT)
Ilustracija, Foto: Profimedia

gotovo u samo par koraka!

SPECIJALITET ZBOG KOJEG ĆE VAS HVALITI: Francuska piletina se sprema VEOMA LAKO, a GURMANI je obožavaju! (RECEPT)

ko vam ne treba prilog poslužite sa parčetom hleba koji posle možete da umačete u sos koji vam ostane

Objavljeno:

Punjeno belo meso zapečneo sa kremastim sosom, pa još i posuto tvrdim sirom. Ne postoji bolji ručak. Savršeno pripremljeno i ukusno meso možete da služite sa pire krompirom i salatom po vašoj želji. Ako vam ne treba prilog poslužite sa parčetom hleba koji posle možete da umačete u sos koji vam ostane.

Sastojci:

400 g pilećeg filea

1 crni luk

500 g pečuraka

1 kašičica majčine dušice

200 ml pavlake za kuvanje

150 g kravljeg sira

sveža mirođija

100 g tvrdog sira

2 jajeta

Priprema:

Meso isecite na tanke šnicle, izlupajte, pa posolite i pobiberite. Sitno sečen crni luk propržite na malo maslinovog ulja. Dodajte iseckane pečurke, posolite, pobiberite i začinite majčinom dušicom. Nafilujte meso i urolajte. Poređajte u tepsiju. Pomešajte pavlaku za kuvanje, sir, secaknu mirođiju i jaja, pa sjedinite. Sipajte preko piletine i izrendajte preko sir. Pecite na 180°C oko 30 minuta.

(Espreso/ Stvar ukusa)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.