gotovo u samo par koraka!
SPECIJALITET ZBOG KOJEG ĆE VAS HVALITI: Francuska piletina se sprema VEOMA LAKO, a GURMANI je obožavaju! (RECEPT)
ko vam ne treba prilog poslužite sa parčetom hleba koji posle možete da umačete u sos koji vam ostane
Punjeno belo meso zapečneo sa kremastim sosom, pa još i posuto tvrdim sirom. Ne postoji bolji ručak. Savršeno pripremljeno i ukusno meso možete da služite sa pire krompirom i salatom po vašoj želji. Ako vam ne treba prilog poslužite sa parčetom hleba koji posle možete da umačete u sos koji vam ostane.
Sastojci:
400 g pilećeg filea
1 crni luk
500 g pečuraka
1 kašičica majčine dušice
200 ml pavlake za kuvanje
150 g kravljeg sira
sveža mirođija
100 g tvrdog sira
2 jajeta
Priprema:
Meso isecite na tanke šnicle, izlupajte, pa posolite i pobiberite. Sitno sečen crni luk propržite na malo maslinovog ulja. Dodajte iseckane pečurke, posolite, pobiberite i začinite majčinom dušicom. Nafilujte meso i urolajte. Poređajte u tepsiju. Pomešajte pavlaku za kuvanje, sir, secaknu mirođiju i jaja, pa sjedinite. Sipajte preko piletine i izrendajte preko sir. Pecite na 180°C oko 30 minuta.
(Espreso/ Stvar ukusa)
Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!