CARSKO JELO KOJE MOŽE SVAKO DA PRIUŠTI: Evo kako da pripremite piletinu na TURSKI NAČIN! (RECEPT)
Ilustracija, Foto: Profimedia

LAGANI RUČAK

CARSKO JELO KOJE MOŽE SVAKO DA PRIUŠTI: Evo kako da pripremite piletinu na TURSKI NAČIN! (RECEPT)

Čerkesko pile je klasičan recept, koji su smislili Čerkezi, narod sa kavkaskih planina, a usvojen je od strane carske osmanske kuhinje

Objavljeno:

Ovo "carsko jelo" se obično priprema kao glavno jelo, ali vrlo je zgodno da se služi kao pređelo ili kao meze.

Čerkesko pile je odlično jelo od režnjeva piletine u kremastom sosu od oraha i hleba i kao zdravo jelo bez masnih dodataka odličan je predlog za lagani ručak uz zelenu salatu, bareno povrće i tost hleb. Takođe možete da ga iskoristite kao punjenje za sendvič.

Sastojci:

1 celo pile ili dvoje veće grudi 1 glavica crnog luka srednje veličine 1/2 kašičice bibera u zrnu 5 čaša vode šargarepa, celer paškanat po želji Za osnovu

300 g krupno mlevenih (tucanih) oraha 2 čena belog luka 4 kriške bajatog hleba (sredina bez korica) 1,5 čaša pileće supe 1 kašičica soli pola kašičice korijandera u prahu Za posipanje (po želji)

2 kašike maslinovog ulja 1 kašičica aleve paprike

Priprema:

Grudi ili pile isečeno na komade staviti u lonac naliti vodom, dodati crni luk, zelen i biber u zrnu. Kuvati na srednjoj vatri dok meso ne omekša.

Kuvano meso procediti i ostaviti da se prohladi. Zatim meso odvojiti od kostiju i rukom iscepkati na tračice.

Kockice bajatog hleba staviti u dublju činiju pa preliti vodom u kojoj je kuvana piletina, dodati istucani beli luk, orahe, začine i iscepkano meso pa dobro sjediniti.

Piletinu prebaciti na tanjir za serviranje. Posebno zagrejati maslinovo ulje i u njega dodati alevu papriku, pa time preliti piletinu. Ukrasiti peršunom.

Može se servirati i toplo i hladno, kao pređelo ili kao glavno jelo.

(Espreso / Lepa&Srećna)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.