NE BACAJTE KORU OD LIMUNA: Pojma nemate čemu može da posluži, pogledajte pažljivo
Ilustracija, Foto: Profimedia

saveti

NE BACAJTE KORU OD LIMUNA: Pojma nemate čemu može da posluži, pogledajte pažljivo

Ni sami nismo svesni koliko je limunova kora korisna za domaćinstvo, a ovo su samo neke od blagodeti

Objavljeno: 11:16h

Osim toga što je limun prepun vitamina C i samim tim je dobar za zdravlje, njegovu koru možete iskoristiti u još neke svrhe.

Ni sami nismo svesni koliko je limunova kora korisna za domaćinstvo, a ovo su samo neke od blagodeti.

1. Uklanja neprijatne mirise

Kora od limuna uklanja većinu neprijatnih mirisa. Jedan od načina na koji možete da je upotrebite, jeste da je stavite na dno kante za smeće kako bi upila neprijatan miris iz nje.

2. Očistite mikrotalasnu

U činiju sa vodom stavite koru od limuna pa je stavite u mikrotalasnu. Uključite na najjaču temperaturu i grejte oko pet minuta. Na ovaj način uklonićete neprijatne mirise iz mikrotalasne, ali i bakterije i prljavštinu koja se nataložila u njoj.

3. Oterajte mrave

Limun sadrži u sebi prirodnu aromu koja je odbojna mravima, pa je ovo dobar način da ih se rešite ukoliko vam stvaraju probleme. Dovoljno je da stavite limunovu koru na “kritična mesta” i mravi se više neće pojavljivati.

4. Osvežite frižider

Isto kao i kad je u pitanju mikrotalasna, frižider možete očistiti na isti način. Stavite nekoliko limunovih kora u frižider i nestaće svi neprijatni mirisi.

5. Čišćenje kože

Korom od limuna očistite lice ako imate problem sa aknama ili kožom koja se brzo masti. Na ovaj način regulisaćete lučenje sebuma, smanjićete fleke i ujednačiti ten.

(Espreso/Informer)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.