IZBELITE VEŠ BEZ IZBELJIVAČA: Ovo je najjeftiniji trik!
Ilustracija, Foto: Printscreen/TikTok/cleanfreak_cleaningco

korisno

IZBELITE VEŠ BEZ IZBELJIVAČA: Ovo je najjeftiniji trik!

Kako vratiti belinu vešu? Jednostavan domaćinski trik će vas oduševiti

Objavljeno:

Ako ste već na ivici da pobacate bele majice koje su „požutele“ i „posivele“, prvo probajte ovaj jeftin trik. Rezultati će vas iznenaditi, ali jednu stvar treba da uradite pre nego što „zasučete rukave“ – operite odeću.

Za izbeljivanje čarapa, majica i drugih odevnih predmeta biće vam potreban kvalitetan sapun za veš. Dakle, sipajte toplu vodu u umivaonik ili lavor, nakvasite odeću, istrljajte sapunom da se dobro zapeni. Zatim, uzmite plastičnu kesu i stavite odeću u nju. Dobro vežite, pa stavite u mikrotalasnu.

Jačinu pećnice podesite na maksimum, a ne bi trebalo da zagrevate kesu sa odećom duže od dva minuta, jer postoji mogućnost da se plastika istopi. Proverite da li je veš ravnomerno svuda zagrejan. Ako nakon dva minuta nisu nestale fleke, možete ponovo da uključite mikrotalasnu, na jedan ili dva minuta.

Zatim, sipajte toplu vodu u lavor ili umivaonik, dodajte sodu bikarbonu (kašika po litru). Izvadite odeću iz mikrotalasne pećnice i potopite u vodu sa sodom bikarbonom. Ostavite da deluje nekoliko sati, a zatim operite u mašini. Odeća će biti blistavo bela, kao kada ste je kupili!

(Espreso/Krstarica)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.