OBAVEZNO IH ISKORISTITE
OVE 3 NAMIRNICE BRIŠU RĐU SA POSUĐA KAO DA JE NIJE NI BILO: Umesto da ih unesete u sebe, ISKORISTITE IH OVAKO!
Zagorelo posuđe može biti veliki problem nakon pripreme praznične trpeze
So
Prvi način koji vam predlažemo da očistite zagorelo posuđe je uz pomoć soli. Čišćenje uz pomoć soli je stara i dokazana metoda za čišćenje zagorelosti. Ako ćete čistiti šerpu, treba u nju da stavite dovoljno vode da pokrije zagorela mesta. Zatim dodajte dosta soli. Ova mešavina se stavi na vatru da provri i kuva se od 5 do 10 minuta. Ovom metodom zagorela mrlja će vrlo lako i brzo otpasti.
Soda, gazirani sok
Treba da znate da je veoma važno da ako vam jelo zagori tokom kuvanja, treba odmah da potopite posudu, a ne nakon što se zagorelo jelo osuši. Umesto da potopite lonac toplom vodom, kao što se to obično radi, možete staviti malo gaziranog soka ili koka kole. Oni će takođe obaviti posao uklanjanja zagorelosti. Dok su šerpa ili tiganj koji su zagoreli još topli, odmah po skidanju sa ringle dodajte koka-kolu ili neko drugo gazirano piće i ostavite da deluje.
Soda bikarbona
Soda bikarbona takođe mnogo pomaže u čišćenju zagorelog posuđa. Na sunđer za pranje sudova stavite sodu bikarbonu, dodajte malo soka od limuna ili sirćeta, dobro premažite zagorele mrlje i ostavite nekoliko minuta. Zatim isperite.
(Espreso)
Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!