RECEPT ZA KARFIOL NA POTPUNO NOV NAČIN: Bez paprike i paradajza TO NIJE TO! (RECEPT)
Zapečeni karfiol, Foto: Printscreen/Youtube/ Cuisine Marocaine

ukusno

RECEPT ZA KARFIOL NA POTPUNO NOV NAČIN: Bez paprike i paradajza TO NIJE TO! (RECEPT)

Bolji i lepši ukus ovom jelu daće brojni začini, a kada mu dodate kumin, koji iako jakog i neobičnog mirisa, zajedno sa belim lukom, učinićete vašu večeru preukusnom. Inače, ovaj recept odličan je i za vegetarijance, ali i za one koji poste

Objavljeno:

Ako volite da se hranite zdravo, onda će se ovo jelo već od danas naći na vašem meniju.

Za ovaj gratin od karfiola koji ćete prvo dobro skuvati, biće vam potrebni još paprika i paradajz, koje je nakon dinstanja, potrebno još samo zapeći u rerni sa kačkavaljem. Bolji i lepši ukus ovom jelu daće brojni začini, a kada mu dodate kumin, koji iako jakog i neobičnog mirisa, zajedno sa belim lukom, učinićete vašu večeru preukusnom. Inače, ovaj recept odličan je i za vegetarijance, ali i za one koji poste.

Sastojci:

1 karfiol

1 crni luk

2 paradajza

250 g kačkavalja

4 paprike

beli luk, korijander, kumin

Priprema:

Posoljen karfiol sa malo kumina kuvajte u vodi 15 minuta dok ne postane mekan. U malo prodinstan luk stavite sitno iseckanu papriku, izrendan paradajz, pobiberite i dodajte kumin, papriku u prahu, beli luk i nastavite da dinstatate. Za to vreme proceđen karfiol prelijte sa malo ulja, zgnječite ga viljuškom, dodajte korijander i dobro promešajte. U pleh za pečenje sipajte prvo izgnječen karfiol, zatim smesu od paprike i paradajza dobijenu dinstanjem, a onda narendajte kačkavalj i pecite u rerni 25 minuta na 250°C.

(Espreso/stvarukusa)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.