NOVOGODIŠNJA VARIJANTA AMERIČKIH PALAČINKI: U 3 sastojka je CAKA, cela kuća će vam MIRISATI (RECEPT)
Američke palačinke, Foto: Printscreen/Youtube/Milin Kuvar

obavezno probati

NOVOGODIŠNJA VARIJANTA AMERIČKIH PALAČINKI: U 3 sastojka je CAKA, cela kuća će vam MIRISATI (RECEPT)

Recept za američke palačinke sa aromom praznika

Objavljeno:

Američke palačinke su omiljeni doručak širom sveta, jer se ispeku za tili čas, pufnastije su od običnih koje dolaze iz Francuske, a u testo možete dodati čitav spisak ukusnih dodataka.

Recept za američke palačinke je jednostavan i brzo se pamti, a mi vam predlažemo ovu novogodišnju varijaciju - u testo dodajte tri začina koji obično idu u praznične kolače i bićete oduševljeni!

Sastojci:

190 grama brašna Kašika šraška za pecivo Kašičica đumbira u prahu Kašičica cimeta u prahu Pola kašičice karanfilića u prahu 2 jaja Malo soli 65 grama istopljenog maslaca + još za prženje 190 mililitara mleka Pola kašičice ekstrakta vanile Prah šećer za dekoraciju

Priprema:

Pomešajte sve suve sastojke, a mikserom umutite jaja, mleko, vanilu i rastopljeni maslac. Pomešajte tečne sastojke sa mešavinom brašna i mutite varjačom dok se lepo ne sjedini.

Zagrejte maslac u tiganju sa debelim dnom na srednjoj vatri, i pecite po tri kašike ove smese. Pečenje po strani traje dva do tri minuta, čim na ivici vidite mehuriće, slobodno ih prevrnite. Poslužite ih posute prah šećerom.

(Espreso/stvarukusa)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.