SOČNA ĆURETINA SA MEDOM I LIMETOM ZA VAŽU PRAZNIČNU TRPEZU: Iznenadite UKUĆATE sa NEČIM NOVIM (RECEPT)
Ćuretina, Foto: Printscreen/Youtube/ Zeljanine carolije

što da ne

SOČNA ĆURETINA SA MEDOM I LIMETOM ZA VAŽU PRAZNIČNU TRPEZU: Iznenadite UKUĆATE sa NEČIM NOVIM (RECEPT)

Kada je meso pečeno, ostavite ga da odstoji još 5 do 10 minuta u ugašenoj rerni i sa pritvorenim vratima. Servirajte sa prilogom po želji i uživajte

Objavljeno:

Sitno odbrojavamo do novogodišnjih i božićnih praznika, pa ukoliko još uvek niste smislili kojim specijalitetom da počastite svoje najdraže, mi vam predlažemo da to bude sočna ćuretina, sa egzotičnim tvistom!

Iako zahteva malo više vremena za pripremu, sav trud će se na kraju isplatiti, a praznici su prava prilika da se potrudite i napravite ovaj raskošan specijalitet koji će razmaziti nepca. Mešavina meda, bibera i soka od limete ovom jelu daje poseban, neočekivan touch, koji će oduševiti i najizbirljivije goste! Da ne bismo dužili – odmah prelazimo na recept!

Vreme pripreme: 2 sata i 20 minuta

Za 4 osobe potrebno je:

1,2 kg ćurećih prsa

so

kajenski biber

aleva paprika

2 crna luka

4 kašike ulja

400 ml pilećeg bujona

2 kašike crnog bibera u zrnu

2 kašike meda

2 kašike soka od limete

Priprema:

1. Zagrejte rernu na 180 stepeni. Ćureća prsa isperite hladnom vodom, osušite i istrljajte solju i kajenskim biberom. Luk oljuštite, prepolovite po dužini i isecite na kockice.

2. Sipajte 2 kašike ulja u dublju posudu za pečenje, pa ga zagrejte, a zatim na njemu pecite meso 7 do 8 minuta da porumeni sa svih strana. Dodajte luk, pa sipajte i 200 ml pilećeg bujona. Posudu prebacite u rernu, poklopite i pecite meso 45 minuta.

3. U međuvremenu, u avanu izmrvite zrna bibera i umešajte med, sok od limete i preostalo ulje. Izvadite ćuretinu iz rerne, pa premažite mešavinom bibera, meda i limete i nalijte preostali bujon. Pecite meso bez poklopca još 45 minuta, s tim što na svakih 15 minuta treba rotirati pleh i premazati mešavinom bibera.

4. Kada je meso pečeno, ostavite ga da odstoji još 5 do 10 minuta u ugašenoj rerni i sa pritvorenim vratima. Servirajte sa prilogom po želji i uživajte!

(Espreso / Citymagazine.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.