TRIKOVI ZA SOČNO PEČENO PILE IZ RERNE: Kožica će biti HRSKAVA, poslušajte 3 KORISNA SAVETA
Piletina, Foto: Profimedia

SPECIJALITET

TRIKOVI ZA SOČNO PEČENO PILE IZ RERNE: Kožica će biti HRSKAVA, poslušajte 3 KORISNA SAVETA

Zato predlažemo da primenite ovih nekoliko trikova i uživajte u ukusu domaćeg pečenog pileta sa rumenom hrskavom kožicom

Objavljeno:

Pečena piletina iz rerne je omiljeni praznični specijalitet mnogih. I još kad se dodaju krompirići… nema ničeg ukusnijeg.

Međutim, čak i iskusnim domaćicama se dogodi da pileća kožica ne bude hrskava onako kako bismo želeli.

Zato predlažemo da primenite ovih nekoliko trikova i uživajte u ukusu domaćeg pečenog pileta sa rumenom hrskavom kožicom.

– Pre ubacivanja pileta u rernu, dobro ga posušite ubrusom, a zatim ga začinite. – Meso se soli nekoliko sati pre, ili noć pred pečenje. – Meso, tokom pečenja, treba češće da se okreće, podliva i premazuje sosom u kojem se peče.

– Temperatura rerne, na početku, mora da bude jaka, ili da se meso malo proprži u tiganju, kako bi porumenelo sa svih strana i da bi mu toplota zatvorila pore. Nakon toga ga pecite na umerenoj temperaturi. – Da kožica mesa ne bi zagorela, u sredini ili pred kraj pečenja treba ga prekriti alufolijom. Malo pre kraja je skinite, da se meso lepo zapeče.

Savet: Za pečenje je bolje uzeti mlado pile, a starija živina je dobra za kuvanje ili dinstanje.

(Espreso / Krstarica)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.