recept
RUSKA SOLJANKA JE PRAVI SPAS ZA MAMURNA JUTRA: Evo kako da je napravite!
Ova supa prija svima, kisela je i prija organizmu
Ruska supu prepuna kiselih krastavaca, kapara, limuna i mesa, idealna je za mamurluk. Kako tvrde Rusi, ova ukusna supa vratiće vas u ritam posle burne noći.
Soljanka je idealan izbor supe zbog svoje kiselosti, pa nije iznenađenje da se slani, kiseli kupus i kiseli krastavčići takođe preporučuju kao lekovi za umirenje tela posle noćne alkoholne seanse. Veruje se da ova kisela hrana nežno deluje na sistem za varenje i nadoknađuje ravnotežu tečnosti i elektrolita.
Sastojci:
parče mesa ili kobasice
2 crna luka
2 paprike
1 paradajz
4 kašike paste od paradajza
5 kisela krastavca
Priprema:
Na ulju se prorpži crni luk sa iseckanim paprikama i paradajzom. Doda se meso koje je ostalo od prethodnog dana, ubaci lovorov list, sitno iseckani krastavčići i nalije sa vodom da ogrezne. Kada provri ostaviti se da malo krčka.
(Espreso / Magazin novosti)
Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!