NEOBIČNA SALATA OD PEČENOG KUPUSA I PAPRIKA: Najbolji izbor za hladne dane (RECEPT)
Salata, Foto: Print Screen Youtube

NJAM!

NEOBIČNA SALATA OD PEČENOG KUPUSA I PAPRIKA: Najbolji izbor za hladne dane (RECEPT)

Glavicu kupusa prepoloviti i obe polovine preseći na tri dela

Objavljeno:

Isprobajte savršeni recept:

Sastojci

1 glavica kupusa

1 kg paprika

4-5 čena belog luka

po ukusu soli,ulja i sirćeta

Priprema

1.

Glavicu kupusa prepoloviti i obe polovine preseći na tri dela.Staviti ih u pleh obložen papirom za pečenje.Papriku staviti pored kupusa ili je ispeći posebno(na uobičajen način).

2.

Staviti u zagrejanu rernu i peći oko 30minuta,potrebno je da kupus omekša,ne previše,možete ga malo okretati kako bi se što ravnomernije ispekao.Neka vas ne bune izgoreli spoljni listovi,mozete ih odstraniti a zaštitiće ostale da ne izgore već samo smekšaju.Gotovo povrće ostaviti da se ohladi.Papriku očistiti od kožice i semena pa je iscepkati na trakice.Kupus iseci na kockice,veličine zalogaja.

3.

U činiju za serviranje staviti malo seckanog kupusa,preko malo paprike,sitno seckanog belog luka,posoliti,zakiseliti i pouljiti.

4.

Ponavljati postupak dok ne utrošite sav materijal.Gotovu salatu dobro rashladiti i pre konzumiranja izmešati i dosoliti ako je potrebno.

Posluživanje

Najbolje je da salata odstoji par sati pre konzumiranja,da dobro upije začine i da se ukusi prožmu.Možda je više zimska salata,dobro ide uz sve vrste mesa a i pasulj...ali moji jučerašnji gosti su bili oduševljeni i uz neke pite i testa.Nadam se da će se i Vama svideti...

(Espreso / Coolinarika)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.