LAZANJE SA DOMAĆIM KORAMA I TAJNIM SASTOJKOM! Ovo jelo se topi u ustima (RECEPT)
Lazanje, Foto: Profimedia

recept

LAZANJE SA DOMAĆIM KORAMA I TAJNIM SASTOJKOM! Ovo jelo se topi u ustima (RECEPT)

Ne zaboravite da servirate tako što na svako isečeno parče stavite kašičicu pesta

Objavljeno:

Lazanje su nam stigle iz Italije i postale omiljenije od musake. Toliko su se odomaćile da već i kore ne kupujemo već ih sami pravimo.

Sastojci Količina

ZA KORE

brašno, tip 850 500 g

jaja 2 komada

so 1/2 kašičice

maslinovo ulje 3 kašike

voda, hladna 2 kašike

ZA NADEV

mleveno meso 500 g

crni luk 1 glavica

beli luk 4 čena

paradajz pelat, kockice 2 manje konzerve

bosiljak, sušeni 1 kašika

so po ukusu

biber po ukusu

začinska paprika 1 kašičica

ZA BEŠAMEL

mleko1 l

maslac100 g

brašno 3 ravne kašike

parmezan, rendani 3 kašike

muskatni oraščićna vrh kašičice

ZA SERVIRANJE

pesto sos1 kašičica, na svaki komad

Kako pripremiti

Od navedenih sastojaka napravite najpre mrvičasto testo, pa ga na dasci mesite da dobijete glatku loptu. Po potrebi dodajte malo hladne vode, pa testo uvijte u foliju i ostavite pola sata da odstoji. Istovremeno možete da počnete da pravite i ragu od mesa i bešamel. Za ragu na ulju izdinstajte crni i beli luk, dodajte meso i pelat, posolite, pa dinstajte dok se sos lepo ne ukrčka. Na kraju začinite bosiljkom i doterajte ukus solju i biberom. Za bešamel sos otopite maslac i na njemu propržite brašno pazeći da ne promeni boju. Nalivajte malo po malo mleka, začinite solju, biberom i muskatnim oraščetom, pa mešajte dok mleko ne provri i sos ne počne da se zgušnjava. Sklonite s vatre i ubacite rendani parmezan, ili neki kačkavalj koji imate kod kuće. Testo podelite na šest loptica i tanko ih razvucite. Ako nemate onu mašinicu, ne očajavajte. Dobro to ide i sa oklagijom. Od testa isecajte trake prema posudi u kojoj ćete peći lazanje. Na dno posude za pečenje prvo stavite 4 kašike bešamela, preko njega kore, pa odozgo ragu od mesa i sloj bešamela. Slažite lazanju dok ne utrošite sve sastojke. Ostavite malo bešamela i premažite gornji sloj. Pecite oko 40 minuta na 180 stepeni. Ne zaboravite da servirate tako što na svako isečeno parče stavite kašičicu pesta. Fantastično je!

(Espreso/Zena.blic)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.