NE MORATE DA BACATE VIŠAK ULJA OD KUVANJA: Isprobajte NEKOLIKO NAČINA kako možete da ga ISKORISTITE
Kuhinja, Foto: Profimedia

SAVET

NE MORATE DA BACATE VIŠAK ULJA OD KUVANJA: Isprobajte NEKOLIKO NAČINA kako možete da ga ISKORISTITE

Jednostavan i učinkovit način da ga se rešite je da ga pustite da se ohladi, a zatim ga ulijte u jednokratnu posudu, dobro zatvorite i bacite u smeće

Objavljeno:

Da morate odabrati najčešće korišćeni predmet u svojoj ostavi, verovatno bi to bilo ulje za kuvanje, zar ne? Ulje se koristi za gotovo sva jela, ali šta je sa svim tim dodatnim uljem koje se ne potroši? Ako ste se rešili ostatka ulja tako što ste ga izlili u odvod sudopera ili bacili u dvorište, celo vreme ste to pogrešno radili, piše Real Simple.

Ponovno ga iskoristite za kuvanje

Zejtin, Ulje
foto: Profimedia

Jeste li znali da možete reciklirati svoje ulje za kuvanje? Ovo je posebno korisno ako često pržite hranu ili koristite puno ulja za kuvanje. Sve što trebate učiniti je pustiti ulje da se ohladi na sobnoj temperaturi, procediti ga kroz maramicu i uliti u hermetički zatvorenu posudu. Možda ćete ga trebati procediti nekoliko puta kako biste bili sigurni da su sve mrvice nestale, ali kada se očisti, možete ga ponovno upotrebiti do dva puta. Imajte na umu da biste trebali pokušati ponovno upotrebiti ulje u roku od dan ili dva ako možete. Ulijte ga u posudu

Ako nakon kuvanja imate samo malo viška ulja, možda neće biti dovoljno za recikliranje. Jednostavan i učinkovit način da ga se rešite je da ga pustite da se ohladi, a zatim ga ulijte u jednokratnu posudu, dobro zatvorite i bacite u smeće.

Dodajte ga u kompost

Ako ste svoje ulje koristili za kuvanje biljnog obroka, razmislite o tome da ga dodate u kantu za kompost. Vaše bube i crvi bit će vam zahvalni! Samo pazite da to ne radite s uljem u kojem se kuvalo meso.Na kraju ćete privući neželjena stvorenja poput glodavaca, tvorova i rakuna.

(Espreso / Večernji list)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.