gulaš
PIJANI PILEĆI GULAŠ SA PEČURKAMA: Božanstven obrok za HLADNE DANE (RECEPT)
Pileći gulaš kome nema mane!
Sastojci
Potrebno je:
1,5 kg pilećeg filea
2 veće glavice crnog luka
3 čena belog luka
1 dl ulja
400 g šampinjona
400 g bukovača
4 dl piva
2 kašike gustina
po ukusu mleveni biber
po ukusu so
po ukusu suvi biljni začin
po ukusu žačinska paprika
Priprema
Crni i beli luk sitno izseckamo i propržimo na ulju da blago porumeni.
Zatim dodamo na krupnije kocke seckani pileći file i pomešamo sa lukom.
Kratko propržimo da meso poveli zatim dodamo na krupnije seckanu bukovače i odlijemo vode i dinstamo.
Dodamo začine i dinstamo dok meso do pola odmekša.
Dodamo šampinjone sečenje na četvrt nalijemo pivo i kuvamo još oko 15 minuta.
U odvojenu posudu gustin izmešamo sa hladnom vodom i umešamo u jelo, ostavimo par minuta da se krčka i blago zgusne soft.
SAVET
Služimo toplo uz krompir pire.
Bonus video:
(Espreso/Recepti.com)
Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!