BOLOVI U NOGAMA VAM NE TREBAJU ZA PRAZNIKE! Evo ako da vam visoke ŠTIKLE budu što udobnije
Ilustracija, Foto: Profimedia

ŠTIKLE

BOLOVI U NOGAMA VAM NE TREBAJU ZA PRAZNIKE! Evo ako da vam visoke ŠTIKLE budu što udobnije

Da biste neometano đuskale i hodale u njima, poslušajte naredne savete

Objavljeno:

Sezona proslava je, tako da ne sumnjamo u to da ćete se za neku od svečanih prilika odlučiti za obuću sa visokom potpeticom.

Sve dame znaju kako one mogu da budu neudobne i kako noge posle njih mogu da bole, ali ipak će retko koja odustati od graciozne siluete koju one stvaraju.

Prilikom kupovine obuće, treba da birate modele koji su udobniji i koje ćete moći da nosite satima, koliko će proslave i svečanosti i trajati.

Da biste neometano đuskale i hodale u njima, poslušajte naredne savete.

Nosite potpetice po kući

Pre nego što izađete, šetajte neko vreme po kući, kako bi se vaša noga navikla. Ovo je naročito preporučljivo ako su nove cipele u pitanju.

Važno je da se noga navikne na oblik cipele i na njenu težinu.

Koristite uloške

Ulošci za cipele sa rashladnim gelom mogu u velikoj meri da vam olakšaju višesatno stajanje na visokim potpeticama. Imaćete dodatnu potporu i osećaj udobnosti.

Koristite flastere

Flaster, Stopalo
foto: Profimedia

Žuljevi mogu da predstavljaju pravu noćnu moru, a na vama je da smanjite rizik od njihovog nastanka. NA osetljiva mesta nalepite flastere, kako biste zaštitili ugrožene tačke.

Odaberite odgovarajući oblik cipele

Obuća treba da vam bude udobna i treba da je birate na osnovu oblika svojih stopala. Ukoliko imate šire prste, klasične salonke i cipele koje se završavaju špicom, nisu najbolje rešenje za vas.

Isto tako, ako su vam stopala ravna, trebalo bi da birate cipele sa štiklom kraćom od 7 cm, kako vaše noge ne bi bespotrebno patile.

Štikle
foto: Profimedia

Odlučite se za platforme

Platforme vam daju visinu kao i obične cipele na štiklu, s tim da je na njih težina vašeg tela ravnomernije raspoređena. Stoga, hod u njima će vam biti znatno lakši.

Sigurnost daje udobnost

Kako biste obezbedili sigurnost i izbegli mogućnost saplitanja ili izvrtanja zglobova, kupite štikle koje imaju kajš ili pertlu oko zgloba.

Štikle
foto: Profimedia

Smanjite visinu

Cipele koje ste kupili su prosto fantastične, ali znate da će njihova previsoka štikla stvoriti pravu patnju vašim nogama. Međutim, postoji rešenje-

Obućari mogu da skrate visinu štikle i to je sjajna opcija koju definitivno vredi isprobati. Ovo, naravno, zavisi od modela, jer je kod pojedinih to nemoguće.

Bonus video:

25:55

KVIZ MOZAIK 20.12.2021.

(Espreso/Objektiv.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.