UZ POMOĆ 3 SASTOJKA IZ KUHINJE OČISTITE LAVABO: Ima da sija KAO NIKAD i VEOMA JE PROSTO!
Ilustracija, Foto: Profimedia

trik za blistav lavabo

UZ POMOĆ 3 SASTOJKA IZ KUHINJE OČISTITE LAVABO: Ima da sija KAO NIKAD i VEOMA JE PROSTO!

Za blistav i sjajan lavabo nije potrebno izdvojiti ni mnogo vremena ni novca

Objavljeno:

Dovoljna su tek tri kuhinjska sastojka koja će omogućiti za čist lavabo bez mnogo muke.

Kako vam soda bikarbona, alkoholno sirće i kuhinjska so mogu pomoći u održavanju čistoće otkrijte u nastavku.

Minut je dovoljan

Nakon što obavite osnovnu higijenu i jutarnju rutinu, odvojite nekoliko minuta kako biste bili sigurni da ste sve vratili na svoje mesto i da niste različite predmete ostavili da stoje na lavabou. To će vam uštedeti vreme kad se vratite kući s posla i lakše ćete očistiti.

Sjajan trik iz kuhinje

Za blistav lavabo možete i sami napraviti sredstvo za čišćenje sa stvarima koje sigurno već imate kod kuće. Dva su bitna sastojka koja će vam uspešno pomoći u čišćenju - sirće i soda bikarbona. Po obodu lavaboa polijte alkoholno sirće i ostavite nekoliko minuta pa potom isperite vrućom vodom. Nakon toga najbolje ga je celog prebrisati čistom krpom. Isti postupak možete napraviti koristeći mešavinu vode i sode bikarbone koja će uspešno ukloniti naslage kamenca.

Jednostavan, a efikasan recept

A evo i sjajnog trika kako da što brže i efikasnije očistite lavabo. Napunite lavabo s nekoliko centimetara tople vode i dodajte svoje omiljeno sredstvo za čišćenje kupatila ili šoljicu alkoholnog sirćeta. Utrljajte smesu oko slavine pa potom umočite krpu u vodu i prebrišite njome slavinu. Zatim ubacite u vodu sitne predmete koji trebaju biti očišćeni, kao što su posuda za sapun ili čaša za zubne četkice. Ostavite sve da odstoji najmanje 10 minuta, a zatim isperite lavabo i osušite predmete koje ste prali unutra. Za kraj ga prebrišite suvom krpom.

Ne zaboravite odvod!

Odvod je najvažniji deo lavaboa i da biste sprečili njegovo začepljenje potrebno ga je pročistiti jednom nedeljno. Tako ćete ukloniti sitne nečistoće koje se tokom vremena mogu nakupiti i stvoriti veći problem, a održavanje čistog odvoda takođe će sprečiti širenje neugodnih mirisa. Naravno, postoji i trik iz kućne radinosti koje uskače u pomoć kada su začepljeni odvodi u pitanju, a povezuje dva dobro poznata sastojka - sodu bikarbonu, sirće i so. Sva tri sastojka potrebno je pomešati u istoj razmeri, upotrebiti pola šoljice te ih ubaciti u odvod i potom preliti kipućom vodom.

(Espreso / miss7)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.