slasno
POSNE BAJADERE ZA SLAVSKU TRPEZU: Čokoladna glazura ih čini NEODOLJIVIM (RECEPT)
Secite potpuno ohlađenu
Bajadere su jedan od najlepših sitnih kolača koji su neizostavni na svakoj svečanoj trpezi. Ne postoji osoba koja će odbiti da ih jede, a priprema je nikad prostija. Samo se pomešajte sastoji i dobijena smesa se podeli na 2 dela. U jedan se doda čokolada i obe smese se sipaju u tepsiju koja ide u frižider. Naravno, tu je i čokoladna glazura koja ga čini još više neodoljivim.
200 g mlevenog posnog keksa
100 g mlevenih oraha
malo soka od narandže
100 g posne čokolade
100 g šećera u prahu
100 g posnog margarina
Za preliv:
100 g posne čokolade
2-3 kašike ulja
Priprema:
Izblendirajte keks i orah, pa sjedinite. Dodajte otopljen margarin, šećer u prahu i malo soka. Rukama dobro izjednačite. Podelite na pola. U jedan deo dodajte rastopljenu čokoladu, pa promešajte. Na manji poslužavnik stavite prvo čokoladni deo, pa lepo špatulom raširite. Preko stavite svetli deo, pa i njega rasporedite i poravnajte. Prelijte sa otopljenom čokoladom u koju ste dodali malo ulja. Ostavite da se dobro stegne u frižideru. Secite potpuno ohlađenu.
(Espreso / Stvar ukusa)
Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!