POSNE BAJADERE ZA SLAVSKU TRPEZU: Čokoladna glazura ih čini NEODOLJIVIM (RECEPT)
Bajadera, Foto: Perintscreen/Youtube/Jecine kulinarije

slasno

POSNE BAJADERE ZA SLAVSKU TRPEZU: Čokoladna glazura ih čini NEODOLJIVIM (RECEPT)

Secite potpuno ohlađenu

Objavljeno:

Bajadere su jedan od najlepših sitnih kolača koji su neizostavni na svakoj svečanoj trpezi. Ne postoji osoba koja će odbiti da ih jede, a priprema je nikad prostija. Samo se pomešajte sastoji i dobijena smesa se podeli na 2 dela. U jedan se doda čokolada i obe smese se sipaju u tepsiju koja ide u frižider. Naravno, tu je i čokoladna glazura koja ga čini još više neodoljivim.

Sastojci:

200 g mlevenog posnog keksa

100 g mlevenih oraha

malo soka od narandže

100 g posne čokolade

100 g šećera u prahu

100 g posnog margarina

Za preliv:

100 g posne čokolade

2-3 kašike ulja

Priprema:

Izblendirajte keks i orah, pa sjedinite. Dodajte otopljen margarin, šećer u prahu i malo soka. Rukama dobro izjednačite. Podelite na pola. U jedan deo dodajte rastopljenu čokoladu, pa promešajte. Na manji poslužavnik stavite prvo čokoladni deo, pa lepo špatulom raširite. Preko stavite svetli deo, pa i njega rasporedite i poravnajte. Prelijte sa otopljenom čokoladom u koju ste dodali malo ulja. Ostavite da se dobro stegne u frižideru. Secite potpuno ohlađenu.

(Espreso / Stvar ukusa)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.