ČOKOLADNE MINJON KUGLICE KOJE MOŽETE JESTI BEZ GRIŽE SAVESTI: I lepe i UKUSNE, NAJBOLJE UZ KAFU (VIDEO)
Čoko kuglice, Foto: Printscreen/Youtube/ Ivina kuhinjica

dodajte na trpezu

ČOKOLADNE MINJON KUGLICE KOJE MOŽETE JESTI BEZ GRIŽE SAVESTI: I lepe i UKUSNE, NAJBOLJE UZ KAFU (VIDEO)

Dezert koji odlično ide uz šolju domaće kafe

Objavljeno: 15:58h

Slavska trpeza nije potpuna bez različitih vrsta sitnih kolača.

Minjoni i kuglice, gotovo su neizostavni.

Sa jedne strane, lepo izgledaju, a sa druge, odlične su kao završetak slavskog ručka, upotpunjenog šoljom domaće kafe.

Za ove jednostavne kolačiće, potrebno vam je:

Kolači
foto: Printscreen/Youtube/ Ivina kuhinjica

– mleveni keks, 300 – kakao, 50 g – mleveni orasi, 60 g – šećer u prahu, 120 g – margarin, 100 g za smesu + 100 g za glazuru – čokolada za kuvanje, 50 g za smesu + 200g za glazuru – mleko, 250 ml – arome

Priprema

Keks, kakao, orase i šećer uspite u posudu i promešajte.

Na laganoj vatri, u šerpi, istopite čokoladu i margarin. Smesa neće moći potpuno da se sjedini, tako da je potrebno samo da se čokolada istopi. Konstantno mešajte kako ne bi zagorela.

Kada to završite, sipajte ovu smesu u posudu sa praškastim sastojcima. Dodajte mleko i mešajte dok se svi sastojci ne sjedine i smesa ne postane gusta.

Smesu podelite na tri dela i u svaki deo sipajte nekoliko kapi željene arome (jagoda, višnja, vanila, rum…). Tri posebne smese oblikujte kao duguljaste vekne, umotajte u foliju i ostavite u zamrzivač na 20 minuta.

Nakon toga, nožem secite manje komade smese i od njih pravite kuglice i kocke jednake veličine.

Za glazuru istopite 200 g čokolade i 100 g margarina.

Jednom kašikom držite kolač, a drugom ga prelivajte, sve dok ga čokolada potpuno ne prekrije.

(Espreso)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.