SLAVSKA POGAČA MEKŠA I OD PAMUKA, ALI SAMO AKO JE OVAKO ISPEČETE: Napravite glavnu zvezdu trpeze (RECEPT)
Slavska pogača, Foto: Printscreen/Youtube/Jelajelena Petrovic

NIKAD UKUSNIJA

SLAVSKA POGAČA MEKŠA I OD PAMUKA, ALI SAMO AKO JE OVAKO ISPEČETE: Napravite glavnu zvezdu trpeze (RECEPT)

Glavna zvezda svake slavske trpeze

Objavljeno: 15:54h

Sastojci:

500 ml mlake vode

750 g brašna

30 g svežeg kvasca

1 kašičica šećera

1 kašika posnog margarina

malo soli

Priprema:

1 / 6 Foto: Printscreen/Youtube/ Pekar Pekarica

U malo mlake vode rastopiti kvasac, dodati šećer, ostatak vode i brašno i so, pa zamesiti srednje tvrdo testo. Ostaviti da poraste.

Testo razviti u pravougaonik pa premazati malo posnim margarinom.

Oblikovati po želji, po želji posuti sa malo susama i staviti u pleh za pečenje.

Pokrijte da ponovo naraste, pa premažite uljem i pecite na 200 stepeni 40 do 45 minuta.

Prijatno!

(Espreso)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.