TRI VRHUNSKE POSNE PITE ZBOG KOJIH ĆETE ŽELETI JOŠ: Toliko su dobre da ćete sve drugo zaboraviti (VIDEO) (RECEPT)
Pite, Foto: Printscreen/Youtube/Jelajelena Petrovic

NE ZNA SE KOJA JE BOLJA

TRI VRHUNSKE POSNE PITE ZBOG KOJIH ĆETE ŽELETI JOŠ: Toliko su dobre da ćete sve drugo zaboraviti (VIDEO) (RECEPT)

Ređati u podmazan pleh. Rolnice premazati uljem i peći na 200 stepeni C, da pite porumene, oko 40 minuta

Objavljeno: 10:36h

Zamislite da pravite tri različite pite u isto vreme. Zvuči zahtevno, zar ne? Međutim uopšte nije tako. Ovo je odlična stvar ukoliko očekujete goste, ili jednostavno želite malo da se počastite i slanom i slatkom varijantom pitica.

Evo o čemu se radi:

Potrebno je:

200 gr pirinča

I još...

Prva pita:

tanke kore

kuvan pirinač

100 gr šampinjona

2 veze luka ili 1 praziluk

ulje

so, biber

pečurke, pirinač

Priprema:

1 / 18 Foto: Printscreen/Youtube/ Mimina kuhinjica

Ispržiti luk pa dodati isečene oprane šampinjone i dinstati ih oko 20 minuta. Posoliti dodati bibera po želji. Odvojiti pola kuvanog pirinča pa izmešati sa pirinčom. Koru premazati uljem, pa dodati drugu. Nju premazati nadevom od pirinča i šampinjona. Saviti strane i uviti. Ređati u pleh.

Druga pita:

gotove kore

kuvan pirinač

50 gr suvog grožđa

cimet

šećer

ulje

Priprema:

U kuvan pirinač dodati 50 gr suvog grožđa potopljenog u rum, cimeta, šećera po želji, pa izmešati.. Prvu koru premazati samo uljem, kao i drugu , pa preko nje staviti nadev pirinča i suvog grožđa . Saviti ivice i uviti. Ređati u pleh.

Treća pita:

kore

ulje

višnje

malo prezli

šećer

Priprema:

Prvu koru premazati uljem pa dodati drugu preko prve i nju premazati pa pobacati višnje. Malo po želji zašećeriti, dodati kašiku- dve prezli preko višanja, saviti ivice i uviti. Ređati u podmazan pleh. Rolnice premazati uljem i peći na 200 stepeni C, da pite porumene, oko 40 minuta.

(Espreso)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.