MALO DRUGAČIJA SARMA SA PILETINOM ODUŠEVILA JE SVE KOJI SU JE PRAVILI: Vreme je da i ovakvu probate (FOTO) (RECEPT)
Sarma, Foto: Printscreen/Youtube/My kitchen Tanja

UŽIVAJTE

MALO DRUGAČIJA SARMA SA PILETINOM ODUŠEVILA JE SVE KOJI SU JE PRAVILI: Vreme je da i ovakvu probate (FOTO) (RECEPT)

Pred vama je recept za malo drugačiju sarmu od kiselog kupusa, ali sa piletinom i suvim paprikama. Uživajte!

Objavljeno: 15:12h

Sastojci:

  • glavica kiselog kupusa
  • nekoliko suvih paprika
  • 500 g pilećeg belog mesa
  • glavica crnog luka
  • 2-3 čena belog luka
  • začin
  • biber
  • origano
  • bosiljak
  • šolja pirinča
  • jaje
  • lovorov list
  • mlevena crvena paprika
  • kašika brašna
  • šolja paradajz soka

Priprema:

1 / 9 Foto: Profimedia

Crni luk sitno iseckajte i prodinstajte na malo ulja, dodajte meso, pa sve zajedno još malo dinstajte. Kad je gotovo, dodajte opran pirinač, seckani beli luk, začine i jaje, pa sve dobro sjedinite. Na dno šerpe stavite par listova kiselog kupusa, pa poređajte umotane sarme i napunjene paprike. Dobro ih stisnite da se ne bi raspale tokom kuvanja. Razmutite kašiku brašna, mlevenu papriku i paradajz sok, pa prelijte preko sarme. Stavite nekoliko lovorovih listova i pokrijte sarme sa još dva-tri lista kupusa. Nalijte vodom i sarmu krčkajte na laganoj vatri.

Prijatno!

(Espreso)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.