UŽIVAJTE
MALO DRUGAČIJA SARMA SA PILETINOM ODUŠEVILA JE SVE KOJI SU JE PRAVILI: Vreme je da i ovakvu probate (FOTO) (RECEPT)
Pred vama je recept za malo drugačiju sarmu od kiselog kupusa, ali sa piletinom i suvim paprikama. Uživajte!
Sastojci:
- glavica kiselog kupusa
- nekoliko suvih paprika
- 500 g pilećeg belog mesa
- glavica crnog luka
- 2-3 čena belog luka
- začin
- biber
- origano
- bosiljak
- šolja pirinča
- jaje
- lovorov list
- mlevena crvena paprika
- kašika brašna
- šolja paradajz soka
Priprema:
Crni luk sitno iseckajte i prodinstajte na malo ulja, dodajte meso, pa sve zajedno još malo dinstajte. Kad je gotovo, dodajte opran pirinač, seckani beli luk, začine i jaje, pa sve dobro sjedinite. Na dno šerpe stavite par listova kiselog kupusa, pa poređajte umotane sarme i napunjene paprike. Dobro ih stisnite da se ne bi raspale tokom kuvanja. Razmutite kašiku brašna, mlevenu papriku i paradajz sok, pa prelijte preko sarme. Stavite nekoliko lovorovih listova i pokrijte sarme sa još dva-tri lista kupusa. Nalijte vodom i sarmu krčkajte na laganoj vatri.
Prijatno!
(Espreso)
Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!