PICA NA DRUGAČIJI NAČIN: Iskoristite STARI HLEB, a za bolji UKUS dodajte 1 SASTOJAK (RECEPT)
Pica, Foto: Profimedia

ZA DORUČAK ILI VEČERU

PICA NA DRUGAČIJI NAČIN: Iskoristite STARI HLEB, a za bolji UKUS dodajte 1 SASTOJAK (RECEPT)

Ovo nije klasična pica mada po sastojcima koji idu u ovaj obrok podseća na ovaj italijanski specijalitet koji je omiljen širom sveta

Objavljeno:

Ukoliko imate dilemu šta ćete za doručak ili večeru, a ostalo vam je hleba, donosimo vam jedan sjajan recept, koji će oduševiti celu porodicu.

Ovo nije klasična pica mada po sastojcima koji idu u ovaj obrok podseća na ovaj italijanski specijalitet koji je omiljen širom sveta.

Ukus ovog jela je fantastičan, a ako niste do sada probali dodajte malo kapra koji mu daje poseban ukus.

Sastojci:

  1. 12 kriški starog hleba
  2. 100 gr šunke
  3. 100 gr slanine
  4. 1 čaša pavlake (180 gr)
  5. 2 jaja
  6. 4 kašike paradajz pelata
  7. 10 komada maslina
  8. jedan sveži paradajz
  9. 100 gr šampinjona
  10. po želji kašika kapra
  11. 200 gr kačkavalja
  12. po želji malo origana
  13. malo maslaca

Priprema:

Podmažite veliki, četvrtasti pleh od šporeta maslacem. Poređajte kriške hleba. Umutite pavlaku i dva jaja, pa time premažite hleb, a onda preko toga paradajz pelat.

Poređajte preko šunku i slaninu iseckanu malo krupnije, kao i seckane šampinjone. Preko toga narendajte bogato kačkavalj, a po njemu poređajte paradajz isečen na krugove, masline i po želji kapar, pa pospite origanom.

Stavite u rernu zagrejanu na 200 stepeni i pecite 20 minuta. Poslužite toplo.

(Espreso / Telegraf)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.